Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
У Львові відбулася Всеукраїнська конференція
Опубліковано 30 липня 2013 року о 09:29

У  Львові відбулася Всеукраїнська конференція «Дотримання в Україні чинного законодавства та нормативно-правових актів щодо соціального та правового захисту людей з інвалідністю відповідно до Конвенції ООН про права інвалідів». Всеукраїнська конференція відбувалася у відповідності до Державної програми «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів» на період до 2020 року, інших державних програм за погодженням з Міністерством соціальної політики України.

Організатори конференції: Всеукраїнська організація інвалідів «Союз організацій інвалідів України»(ВОІ СОІУ) та Львівська обласна асоціація інвалідів ВОІ СОІУ при сприянні  Міністерства соціальної політики України .

У  ній брали участь лідери інвалідного руху України, керівники регіональних та місцевих організацій інвалідів  Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України»,  представники інших громадських організацій інвалідів України, а також представники Міністерства соціальної політики, Міністерства юстиції, Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України,  Фонду соціального  захисту інвалідів, представники Генеральної прокуратури,  засоби  масової інформації.

Мета конференції – привернути увагу органів влади та  громадськості до проблем інвалідів, а також виробити спільні пропозиції щодо  реалізації заходів з дотримання в Україні чинного законодавства та нормативно-правових актів стосовно соціального і правового захисту людей з інвалідністю відповідно до Конвенції ООН про права інвалідів, напрацювання пропозицій для  внесення змін до діючих та підготовки нових законодавчих і нормативно-правових актів.

На запрошення Голови Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України», представник якої є членом Консультативної ради при Уповноваженому з прав людини, у заході брав участь представник Секретаріату Уповноваженого з прав людини Володимир Хоменко, який виступив  з доповіддю на тему: «Запобігання порушенням та захист прав і свобод громадян з інвалідністю в Україні, проголошених Конституцією України, законами України та Конвенцією ООН про права інвалідів».

Представник Урядового уповноваженого з прав інвалідів від імені Олексія Журавка передав вітання організаторам, учасникам та гостям Всеукраїнської конференції «Дотримання в Україні чинного законодавства та нормативно-правових актів щодо соціального та правового захисту людей з інвалідністю відповідно до Конвенції ООН про права інвалідів».

«Вважаю, що цей захід – чудова нагода для фахівців, відданих шляхетній справі захисту прав людей з обмеженими можливостями, не тільки обмінятися досвідом і досягненнями, а й напрацювати нові підходи та практичні механізми для досягнення позитивних зрушень у соціальній сфері.

Спираючись на міжнародний досвід та удосконалюючи національні надбання у цій царині, сьогодні ми маємо створити таку державу, яка б не тільки декларувала рівні для всіх можливості, а й реально гарантувала б умови для розкриття потенціалу кожного свого громадянина.

Переконаний, що конференція стане майданчиком для конструктивного діалогу, за результатами якого буде вироблено спільну позицію та низку заходів, аби життя громадян з обмеженими можливостями стало якіснішим і змістовнішим. Разом ми зможемо перетворити «обмежені можливості» на повноцінне життя!» – йдеться у вітальному зверненні Олексія Журавка.

Урядовий уповноважений з прав інвалідів побажав усім присутнім учасникам та гостям конференції невичерпної енергії, сил і наснаги, творчого натхнення, плідної роботи та приємних вражень від спілкування.

Від імені голови Львівської ОДА учасників конференції привітав перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич.

У вітальному слові, він, зокрема, зазначив, що дана конференція -  це добра нагода ще раз оцінити, що конкретного вже зроблено на сьогодні і що необхідно ще зробити для покращення умов життя людям з інвалідністю, аби ніхто з них не почувався забутим, залишеним  наодинці зі своїми труднощами і проблемами.

«Завдання всіх органів законодавчої та виконавчої влади – усунути всі бар’єри, які стоять на їх шляху до самореалізації, зробити все для того, щоб кожен з них зміг відчути себе корисним суспільству. Адже ці люди володіють не тільки знаннями і талантами, а і високими вольовими і моральними якостями», – наголосив Б. Матолич.

Перший заступник голови ВОІ СОІУ Леонід Тарасенко розповів про дотримання в Україні чинного законодавства щодо соціального та правового захисту людей з інвалідіністю відповідно до Конвенції ООН про права інвалідів.

З інформацією про діяльність Фонду соціального захисту інвалідів щодо забезпечення інвалідам права на соціальну, трудову і професійну реабілітацію та залучення їх до суспільно-корисної праці виступила від імені Фонду директор Львівського обласного відділення Галина Мисаковець.

Виступали також представники інших органів державної влади та місцевого самоврядування та лідери інвалідного руху України, які розповідали про проблеми дотримання в Україні чинного законодавства щодо соціального та правового захисту інвалідів, законодавче регулювання питань соціального захисту і реабілітації інвалідів, прокурорський нагляд за додержанням і правильним застосуванням чинного законодавства з цієї проблеми, забезпечення додержання Україною прав і законних інтересів неповносправних та виконання взятих міжнародних зобов’язань у цій сфері, запобігання порушенням за захист прав і свобод громадян з інвалідністю в Україні, проголошених Конституцією України, діючим законодавством та Конвенцією ООН про права інвалідів тощо.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux