Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
У Херсоні засідала громадська рада
Опубліковано 02 грудня 2016 року о 11:54

Відбулось засідання Громадської консультативної ради у справах інвалідів при Херсонській облдержадміністрації, у якій взяв участь директор Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів О.Ракша.

Перший заступник голови облдержадміністрації В.Січова у своєму вступному слові зазначила, що поставлені на порядок денний питання є важливими, оскільки люди з інвалідністю не повинні відчувати себе обмеженими у спілкуванні, у здобутті освіти та інше. Вона сказала, що на Херсонщині є багато прикладів того, як особи з обмеженими фізичними можливостями показують приклад усім у навчанні, праці та спорті.

На раді було заслухано заступника начальника управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Н.Левенець з питання створення умов для отримання освітніх послуг дітьми з особливими потребами. Вона інформувала членів ради, що в області налічується 2105 дітей з обмеженими фізичними можливостями. Навчається вдома 221 дитина. Діти з обмеженими можливостями вчаться у 104 класах з інклюзивного навчання. З такими дітьми працюють 21 учитель-дефектолог, 53 вихователя логопедичних груп. 208 педагогів отримали сертифікати щодо навчання дітей з обмеженими можливостями. У школах є спеціальні класи для дітей з особливими потребами. У Генічеському медичному училищі вчаться 30 студентів з вадами зору, у Херсонському медичному коледжі – 50 студентів з вадами слуху.

О.Ракша інформував присутніх, що відділення Фонду надає фінансову допомогу на безповоротній основі особам з інвалідністю, випускникам шкіл на оплату вартості навчання та перекваліфікації в Україні у навчальних закладах, центрах професійної реабілітації інвалідів для здобуття професії (спеціальності). У 2016 році за кошти Фонду навчалося 14 студентів-інвалідів, яким було профінансовано оплату за навчання у сумі 80 273 грн. та ще до кінця року надійдуть кошти в сумі 8915 грн.

У 2015-2016 навчальному році закінчили навчання та отримали дипломи за освітньо-кваліфікаційним рівнем „Бакалавр” – 1 особа, „Спеціаліст” – 2 особи з інвалідністю. Двоє з них – працевлаштовані, ще один – успішно пройшов конкурсний відбір і чекає призначення на посаду.

У 2016-2017 навчальному році навчаються 16 осіб з інвалідністю, яким буде здійснено оплату за навчання за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів. Всі студенти отримують освіту в ВУЗах Херсонської області та за її межами:

Заступник начальника управління виконавчої дирекції Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань О.Акіф’єва розповіла про соціальний захист осіб, постраждалих внаслідок нещасних випадків на виробництві. Так у 11 відділеннях Фонду по області 3038 особам призначено страхові виплати та виплачено вже коштів на суму 40 млн.592 тисячі гривень. Тільки одноразової допомоги за 9 місяців поточного року призначено на 192 тис. грн. Зараз у області перебуває 455 переміщених осіб з Луганської та Донецької областей, яким виплачено страхових виплат на суму 9 млн. 928 тисяч гривень. Робота з постраждалими та тими, які отримали інвалідність внаслідок нещасного випадку, триває.

Громадська консультативна рада прийняла відповідні рішення, направлені на посилення соціального захисту постраждалих на виробництві, на розширення освітніх послуг, які надаються особам з інвалідністю.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux