Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
“Творити добро – почесний обов’язок”
Опубліковано 09 грудня 2013 року о 14:30

За традицією 3-го грудня в усьому світі відзначається Міжнародний День інвалідів – людей, які з тієї чи іншої причини мають обмежені можливості. Не рідко вони живуть набагато повноціннішим життям, адже вони усіма способами намагаються реалізувати себе у творчості, роботі. Ознайомитися з їх творчим життям жителі Чернігівщини мали змогу під час благодійної зустрічі “День, коли ми разом”, що відбулася напередодні свята 2 грудня 2013 року у обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

У фойє філармонійного центру до уваги присутніх була представлена широка виставкова експозиція із робіт, виконаних руками інвалідів із різних районів області, участь у організації якої взяли представники обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів. Відвідувачі захоплено розглядали всі творчі доробки, в які, без перебільшення, їхні автори вклали душу, вміння і часточку власного серця. Про авторів цих малюнків, поробок, вишиванок можна сказати, що це творці краси і добрих справ. Адже не випадково виставка творчих робіт мала назву “Творці краси і добрих справ”.

На заході були присутні керівники міста й області, представники реабілітаційних установ та громадських організацій, які опікуються проблемами людей з особливими потребами. Теплі, щирі слова вдячності адресували присутнім в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Музика, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та заступник Чернігівського міського голови Володимир Кривенко, вручивши відзнаки обласної державної адміністрації, обласної ради та Чернігівського міськвиконкому.

По завершенню благодійної зустрічі відбувся святковий концерт, підготовлений людьми з обмеженими фізичними можливостями, які своїми талантами, багатим духовним світом показали, що не втрачають любові і великого прагнення до життя.

Але заходи до Міжнародного дня інвалідів на цьому не закінчилися. 3 грудня в  обласному центрі зайнятості відбулася зустріч представників Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та служби зайнятості зі студентами, які мають інвалідність.

Присутніх поінформували про комплекс соціальних послуг передбачених Законами України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" та "Про зайнятість населення" щодо навчання та працевлаштування. Ознайомили з факторами, що впливають на здійснення фінансування освітніх послуг студентів – інвалідів за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів. А також спеціалісти центру зайнятості звернули увагу запрошених на професії, які користуються попитом на ринку праці, методику самопрезентації та навчили правильно складати резюме, що допоможе студентам при подальшому працевлаштуванні.

Не зважаючи на всі проблеми та клопоти з якими щодня зустрічаються люди з інвалідністю, вони живуть, працюють та перемагають. Своїм прикладом показують, що таке справжня сила духу і сила волі, додають віру в свої сили не лише людям з обмеженими фізичними можливостями, а й здоровим людям.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux