Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Театральний фестиваль у місті Лева
Опубліковано 11 червня 2008 року о 15:15

         У Львові відбувся VІІ театральний фестиваль особливих театрів «Світ води», який організував МТЦ «Непротоптана стежина».
 
          Театральний фестиваль – чотириденна акція, метою якого є розвиток та представлення творчих здібностей людей із особливими потребами. Під час фестивалю люди із вадами здоров”я мають нагоду розкрити свій творчий потенціал, представити його суспільству, що сприяє їхній інтеграції у громадське життя. Також на фестивалі відбувся обмін практичним досвідом та методиками роботи між керівниками театральних колективів, зав’язалися нові контакти.
 
         У фестивалі брали участь понад 230 учасників. Свої вистави показали 16 театральних колективів зі Львова та області (Червоноград, Брюховичі), колективи з Києва, Харкова, Чернігова, Артемівська, Житомира, а також колективи із сусідніх держав - Росії та Польщі. До організації фестивалю було залучено понад 30 львівських волонтерів, волонтери з Польщі та Білорусі, а також волонтери Харківського міського волонтерського соціального театру "Дорогою добра". Крім показу вистав програма фестивалю передбачала інші цікаві заходи: костюмований бал, парад містом.
 
         Уперше під час фестивалю був організований показ вуличної вистави київського театру «Паростки». На відкритті фестивалю театр презентував виставу «Стіна. Двері. Ми», яка закликала громадян звернути увагу на особливу творчість. Перед показом вистави актори із особливими потребами самі роздали запрошення на фестиваль.
 
         Вже стало традицією, що під час пісенного фестивалю відбувається показ фільму про театральний фестиваль, який проходив у травні 2007 року, а також презентація фотографій особливих акторів. Були відзначені нагородами переможці конкурсу емблем, який проходив у жовтні 2007 р.
 
         Зараз в Україні працює понад 60 театральних колективів людей із особливими потребами. 15 з них створено у Львові. Театральний фестиваль є однією з основних форм підтримки та стимулом до розвитку подібних творчих колективів. Мистецтво є багатофункціональним інструментом на шляху реабілітації та соціалізації людей із особливими потребами як в Україні, так і в цілому світі. Театральний фестиваль є наступним сміливим кроком до усвідомлення, що кожен з нас може і має право творити. А як відомо, у творчості кожен пізнає себе самого, себе в суспільстві та розуміє інших.
 
         Мистецько-терапевтичний центр „Непротоптана стежина” упродовж семи років займається організацією мистецьких акцій на Західній Україні (поетичні зустрічі, конкурси емблеми, пісенні та театральні фестивалі, творчі виставки тощо).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux