Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Святий Миколай у Херсоні
Опубліковано 22 грудня 2014 року о 15:23

Напередодні дня Святого Миколая, директор  Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів І Колотинська та працівники відділення відвідали Каховський та Новокаховський центри соціальної реабілітації дітей-інвалідів і вручили дітям подарунки, придбані за благодійні кошти, отримані на рахунок відділення. Дитячі центри отримали тренажери «Чарівна доріжка», «Човник» кіндерболи «Поні» та «Гімнаст», сенсори та інше.

Гостей ознайомили із діяльністю Центрів. Так центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів Каховської міської ради створений у грудні 2000 року. За цей час реабілітацію пройшли понад 300 дітей-інвалідів з різними вадами захворювання (дитячий церебральний параліч, середня та тяжка розумова відсталість, епілепсія, ранній дитячий аутизм, хвороба Дауна та ін.) віком від 3 до 18 років Тут створені належні умови для навчання, виховання, творчого розвитку, оздоровлення та відпочинку дітей-інвалідів, є навчально-ігрові кімнати, кабінет соціально-побутового обслуговування, зал ЛФК, масажний кабінет, музичний та спортивний зали. Всі діти, які відвідують центр, навчаються та розвиваються за індивідуальними програмами реабілітації.

Новокаховський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів створений у 2002 році. Тут курс реабілітації діти – інваліди отримують в групах денного перебування та амбулаторного відвідування. В групах денного перебування реабілітаційну допомогу отримують діти, яким встановлена інвалідність, з двох років життя до 18-річного віку за направленням лікувально-консультативної комісії і управління праці та соціального захисту населення. Ці групи працюють в 10-годинному режимі роботи з триразовим харчуванням, що є соціальною підтримкою сім'ї. Послуги дітям-інвалідам надаються безкоштовно. В групі амбулаторного відвідування діти з обмеженими можливостями отримують послуги медичного супроводу (масаж, лікувальна фізкультура), заняття з педагогічної та логопедичної корекції. На кожного вихованця Центру складається індивідуальний план реабілітації. Навчальний процес здійснюється в основному в індивідуальній формі з кожним вихованцем відповідно до його психофізичних можливостей, характеру і ступеня порушень, віку, рівня розвитку.

У своїй діяльності Центри керуються такими принципами: дитина може бути здібною і талановитою, як і її однолітки, має право на задоволення різнобічних соціальних потреб в пізнаванні, спілкуванні, творчості тощо.

У Новокаховському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів працівників відділення ознайомили із виставкою декоративно-прикладного мистецтва сімей, які виховують дітей з обмеженими фізичними можливостями. Вона розміщена в картинній галереї ім. О.Гавдзінського. Тут є багато високохудожніх унікальних робіт, які свідчать про неабиякі здібності дітей-інвалідів та їх рідних.

       Насамкінець працівники Центрів, спеціалісти міських управлінь праці та соціального захисту населення щиро дякували за подарунки та постійну увагу відділення Фонду соціального захисту інвалідів до потреб дітей з обмеженими фізичними можливостями.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux