Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Створення безбар’єрного середовища в Ужгороді
Опубліковано 26 листопада 2015 року о 09:39

Напередодні відзначення Міжнародного дня інвалідів держава та засоби масової інформації намагаються привернути якомога більше уваги громадськості до проблем інвалідів, їх соціального захисту та інтеграції в суспільство. Проблем, які супроводжують осіб з інвалідністю, чимало як і  шляхів їх вирішення.

Однією з найбільш актуальною залишається проблема забезпечення безбарєрного середовища та доступності міської інфраструктури для потреб маломобільних груп населення. Адже адаптація та інтеграція осіб з інвалідністю в суспільство розпочинається з можливості скористатися тими послугами і благами, які є доступними для всіх громадян: медицина, транспорт, установи, місця відпочинку та дозвілля, спортивні та інші обєкти.

Нажаль, через відсутність системного та збалансованого  підходів у вирішенні архітектурної, транспортної та інформаційної доступності для інвалідів, проблема безбарєрного середовища не вирішена комплексно. В даному напрямку зусилля організацій, які опікуються проблемами інвалідів, зокрема відділення Фонду, спрямовані на виявлення фактів відсутності універсальної доступності та пошуку шляхів вирішення щодо кожного обєкту, який не відповідає державним будівельним нормам (ДБН).

Так, в області систематично проводиться  фактичний моніторинг об'єктів соціального та громадського призначення, повторні перевірки досліджуваних обєктів на предмет усунення виявлених недоліків, інформаційно-роз'яснювальна робота з керівниками установ, суб'єктами господарювання  в рамках забезпечення доступності місць громадського та соціального призначення для потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Відділення Фонду продовжить відповідну роботу в новому форматі співучасті в діяльності громадської організації «Інститут міста Ужгорода», одним із співзасновників якої є директор відділення Фонду Андрій Воробець. Метою даної організації є обєднання зусиль мешканців, влади та бізнесу для створення комфортного, сучасного, прогресивного та естетичного міста Ужгорода на засадах добровільності, законності та гласності в роботі.

Основними завданнями ГО «Інститут міста Ужгорода» визначено:

- сприяння створенню соціально-економічних, організаційно-правових умов для ефективного відтворення, розвитку  і використання потенціалу міста, забезпечення  впровадження сучасних екологічно чистих, безпечних, енерго- та ресурсозберігаючих технологій, виробництва;

- надання організаційної підтримки і координації зусиль влади, бізнесу, громадських ініціатив та проведення експертного аналізу потреб міста, що спрямовані на затвердження і реалізацію стратегії міста;

-  розробка та впровадження плану реалізації стратегічного плану розвитку міста, розробка інших галузевих стратегій та підвищення якості планування та прогнозування розвитку міста;

- сприяння створенню сучасної інфраструктури в місті Ужгороді для всіх його мешканців та гостей, тощо.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux