Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Сприяння зайнятості інвалідів на Волині
Опубліковано 08 листопада 2013 року о 14:32

Пріоритетом державної політики в сфері зайнятості населення є сприяння працевлаштуванню соціально-вразливих категорій громадян.

Задля координації зусиль та підвищення якості надання соціальних послуг таким людям в області укладено угоди про співпрацю між службою зайнятості, відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, управлінням Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, управліннями праці та соціального захисту населення, медико-соціальними експертними комісіями, центрами соціальних служб для молоді, управліннями у справах сім'ї та молоді, службами у справах неповнолітніх, кримінальною міліцією у справах неповнолітніх, громадськими організаціями.

У січні-вересні 2013 р. до Волинської обласної служби зайнятості звернулося 13428 осіб із соціально-вразливих категорій, з них 1065 – люди з інвалідністю - найбільш численна із вразливих категорій. Вони потребують справедливого соціального захисту і створення таких умов життя, які б допомогли успішно інтегруватися в суспільстві.

Зокрема, завдяки взаємодії центрів зайнятості та відділення Фонду соціального захисту інвалідів, відповідно до наказу Мінпраці від 03.05.2007 №201, у січні-вересні 2013 р. послугами служби зайнятості скористалися 1103 такі особи. З них працевлаштовано 185 людей із інвалідністю, 59 - брали участь в оплачуваних громадських та інших роботах тимчасового характеру, 120 - проходили професійне навчання, 42 - знайшли роботу після проходження професійного навчання, 21 - отримав одноразову виплату допомоги по безробіттю для започаткування підприємницької діяльності. На 01.10.2013 р. згідно з даними служби зайнятості, в області залишається актуальною інформація про 49 вільних робочих місць, на які можуть бути працевлаштовані особи з інвалідністю.

В поточному році відділення Фонду соціального захисту інвалідів фінансувало навчання 24 студентів у вищих навчальних закладах, професійне навчання 1 особи за направленням служби зайнятості. Працевлаштовано 2 осіб, що здобули освіту за рахунок коштів Фонду.

З поміж яскравих прикладів державної підтримки людей, які знайшли роботу, а тому впевненіше почуваються в сучасному суспільстві, - сприяння в організації і проведенні індивідуального навчання Інни Малащицької, яка незважаючи на перепони долі, мріяла здобути професію швачки та мати власну швейну машинку, що їй уже подарували меценати. Питання ж про обладнання кімнати, де юна майстриня спільно з учнями рідної сільської школи буде вести позакласну гурткову роботу зі швейної справи вирішується.

Нелегко виявилося й 50-річному лучанинові Ігорю Павлюку - людині з обмеженими можливостями через захворювання зору. Активному і працьовитому чоловікові важко було опинитися в умовах безробіття, проте зараз він уже працює майстром на ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ АК «Богдан Моторс».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux