Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Спортивні звитяги волинян
Опубліковано 09 жовтня 2013 року о 12:37

Влітку у Болгарії відбулися ХХІІ літні Дефлімпійські ігри. Волинь у збірній України на змаганнях достойно представили спортсмени Світлана Яценко і Олександр Колодій та наставники Вікторія Свереда й заслужений тренер України Олександр Платонов.

Волиняни брали участь у змаганнях із кульової стрільби та повернулися із нагородами - Світлана здобула срібну і бронзову медалі, а Олександр, до речі призер і попередньої Дефлімпіади, виграв «золото».

Днями чемпіонів та їхніх тренерів привітав голова облдержадміністрації Борис Клімчук, та пообіцяв, що обласна влада й надалі допомагатиме, створюючи максимально комфортні умови для життя й тренувань, будучи певною, що попереду у них ще більше досягнень та звершень, адже вони люди з особливою силою волі, з прагненням до перемог, що є прикладом жаги до життя як для дітей, так і для дорослих.

Борис Клімчук вручив спортсменам матеріальну допомогу від благодійного фонду «Рідна Волинь» та побажав їм наснаги до нових перемог.

Фонд соціального захисту інвалідів, також, активно підтримує заняття спортом осіб із вадами здоров’я шляхом фінансування витрат на проведення заходів, спрямованих на фізкультурно-спортивну реабілітацію інвалідів на базі Національного центру паралімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів в м.Євпаторія. У цьому році 23 неповносправні волиняни перебуватимуть у таборі фізкультурно-спортивної реабілітації з 9 жовтня і Західного реабілітаційно-спортивного центру в смт. Яворів, що на Львівщині (12 волинських спортсменів з вадами здоров’я перебували у таборі в лютому).

Відділення Фонду надавало фінансову підтримку для придбання спортивно-реабілітаційного обладнання Центру інвалідного спорту Волині та Ковельській міській громадській організації «Спарта», де розпочав спортивну кар’єру Олександр Колодій.

 

 

Довідково:

 

Олександр Колодій є заслуженим майстром спорту України; чемпіоном Європи (2007 р., Швейцарія) в особистих і командних змаганнях у стрільби з пневматичної гвинтівки та срібним призером у командних змаганнях у стрільби з довільного пістолета: володарем 9 нагород чемпіонату Європи (2011 р., Німеччина) у кульовій стрільби, з яких 6 золотих (4 в індивідуальних і 2 в командних змаганнях) та 3 срібних (1 в індивідуальних та 2 в командних змаганнях) серед спортсменів з вадами слуху; чемпіоном і рекордсменом ХХІ (2009 р., Тайвань) та ХХІІ (2013 р., Болгарія) літніх Дефлімпійських ігор у стрільбі з швидкострільного пістолета.

Європейська спортивна організація глухих визнала Олександра Колодія найкращим спортсменом серед спортсменів з вадами слуху 2011 року.

 

Світлана Яценко є майстром спорту України міжнародного класу; срібним та бронзовим призером ХХІІ літніх Дефлімпійських ігор (2013 р., Болгарія) у стрільбі з пневматичної та малокаліберної гвинтівок відповідно.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux