Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Спортивні баталії на Закарпатті
Опубліковано 09 грудня 2013 року о 14:52

З нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів в Ужгороді відбулися ряд заходів, в яких приймали участь представники відділення Фонду. 3 грудня 2013 року Закарпатське обласне товариство інвалідів ВОІ «СОІУ» зібрало широке коло учасників з представників влади, громадськості, засобів масової інформації, громадських організацій інвалідів, волонтерів для обговорення питання співпраці ГО інвалідів з органами влади та місцевого самоврядування за рік, що минає. Засідання учасників круглого столу проходило в невимушеній атмосфері, вдалося обговорити чимало питань соціальних гарантій для осіб з особливими потребами та підвести підсумки вже проробленої роботи.

Директор відділення Фонду А.Воробець доповів про результати роботи відділення Фонду з основних напрямків роботи, окреслив загальну картину виконання статей 19,20 ЗУ «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» в області та на кінець побажав всім успішної професійної діяльності, особистого росту та життєвого оптимізму.

На високому рівні за кількістю учасників та гостей заходу відбулися спортивні змагання  серед дітей та дорослих з вадами зору, слуху та мови, розумового розвитку, ураженням опорно-рухового апарату 04 грудня 2013 року. Біля 300 спортсменів-інвалідів  Закарпатської та Тернопільської областей  в спорткомплексі «Юність» демонстрували свої можливості в численних видах спорту: настільний теніс, шахи, шашки, міні-футбол, пауерліфтинг, волейбол, легкої атлетики та інших. Організатор змагань – Закарпатський обласний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт»   з року в рік досягає конкретних результатів в організації заходів, спрямованих на фізкультурно-спортивну реабілітацію інвалідів в області, залучає молодь з інвалідністю до занять спортом та завдяки фінансуванню з боку державних органів влади, спонсорам та меценатам відряджає наших «особливих» спортсменів на міжнародні та всеукраїнські змагання.

 Як зазначив заступник директора відділення Фонду А. Шибаєв на урочистому відкритті змагань, Закарпатське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів  відповідально виконує соціальні програми в області, які направлені на соціальну, трудову, фізкультурно-спортивну та професійну реабілітацію інвалідів, а також  підтримку громадських організацій інвалідів та ветеранів.

 З Міжнародним днем інвалідів та початком змагань учасників, їх тренерів та рідних вітали голова Закарпатської облдержадміністрації О.Ледида, міський голова В.Погорєлов, директори департаментів облдержадміністрації та керівники організацій профспілок. Представники засобів масової інформації брали численні інтерв'ю не тільки від офіційних делегатів, а й «винуватців» дійства. Спотсмени-учасники змагань жваво ділилися своїм життєвим досвідом та спортивними перемогами, розповідали свій шлях подолання комплексів та ламання стереотипів.

Для всіх присутніх на  заході очевидним став неабиякий соціальний ефект від спілкування та обміну досвідом у вирішенні проблем осіб з інвалідністю, можливості громадянам різного віку та з різними вадами здоров'я продовжувати вести нормальне повноцінне життя.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux