Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Співпраця з обласною організацією СОІУ
Опубліковано 18 березня 2015 року о 10:12

Директор Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Олег Фідченко взяв участь у засіданні Президії Ради Миколаївської обласної організації Союзу організацій інвалідів України (СОІУ).

Було обговорено підсумки роботи організації у минулому році, затверджено план роботи обласної організації СОІУ на 2015 ік та обговорено заходи щодо підготовки обласної організації до ІХ з’їзду ВОІ СОІУ.

Серед заходів, в яких планує взяти участь МОО СОІУ цього року, - засідання Громадської ради при обласному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів, Координаційної ради з питань соціального захисту населення при голові ОДА, колегії Департаменту соціального захисту населення ОДА, засідання обласного комітету доступності тощо, а також продовжити участь у виконанні державних та місцевих програм соціального захисту населення, в тому числі інвалідів.

Під час засідання начальник управління охорони здоров’я ОДА М. Капуста довела до відому членів Президії інформацію про медичне забезпечення інвалідів області, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА О. Сивопляс - стосовно забезпечення соціальних гарантій інвалідів у 2014 році та планах на 2015 рік, а директор МОВ ФСЗІ О. Фідченко проінформував присутніх про підсумки роботи відділення у 2014 році та планах на поточній рік.

Упродовж минулого року 859 осіб з інвалідністю було забезпечено санаторно-курортним лікуванням, в т.ч. 363 інваліда від загального захворювання та з дитинства. Компенсацію за невикористане санаторно-курортне лікування отримали 1038 осіб на загальну суму 301,2 тис. грн.. Протягом року видано 840 інвалідних візків та 1914 інших технічних засобів реабілітації.

У Миколаївській області із загальної кількості дітей-інвалідів (4,5 тис.) за висновками лікарів реабілітації підлягають 2439 дітей, або 54,4%. Для надання послуг з реабілітації дітям-інвалідам в області продовжували функціонувати 11 центрів та 8 відділень соціальної реабілітації дітей-інвалідів, в яких протягом 2014 року реабілітаційними послугами було охоплено 620 осіб.

Варто зазначити, що протягом багатьох років, завдяки плідній співпраці відділення, обласної організації СОІУ та її міських та районних осередків в області проведено ряд семінарів, круглих столів та інших заходів, що дозволяють скоординувати дії всіх учасників процесу, удосконалити механізм розв’язанні проблем інвалідів, зацікавити роботодавців у працевлаштуванні осіб з обмеженими фізичними можливостями, конструктивно вирішувати питання підвищення ефективності роботи підприємств громадських організацій інвалідів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux