Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Співпраця із ВГОІ "Союз Чорнобиль України"
Опубліковано 14 липня 2015 року о 09:21

10 липня поточного року директор Херсонського обласного відділення Фонду І.Колотинська провела робочу зустріч з головою Херсонської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» І.Г. Поповим з питання взаємодії та співпраці щодо соціального захисту інвалідів.

І.Г. Попов проінформував, що ХОО «Союз Чорнобиль України» зареєстрована 8 жовтня 2001 року. 25 лютого 2009 року організація перейменована в ХОО ВГОІ «СЧУ», керівними органами якої є Правління та Рада. Було зазначено, що до складу обласної організації входять: 3 міських і 10 районних організацій. Основна діяльність організації спрямована на сприяння соціальному захисту і реабілітації інвалідів. Всього в Херсонській області 6407 постраждалих від Чорнобильської катастрофи, в тому числі інвалідів Чорнобиля – 647, дітей-інвалідів – 1.

Ігор Григорович повідомив про заходи, які проводить організація, та початок підготовки до 30-річчя Чорнобильської катастрофи. А також зазначив, що ХОО ВГОІ «СЧУ» готова до співпраці з відділенням Фонду.

Директор відділення І.Колотинська надала детальну інформацію щодо основних завдань відділення, розповіла про фінансування загальнодержавних програм з таких напрямів, як забезпечення інвалідів та інвалідів-чорнобильців автомобілями, санітарно-курортне оздоровлення інвалідів. Крім того зупинилася на можливостях Фонду соціального захисту інвалідів надавати фінансову допомогу на поворотній та безповоротній основі: інвалідам І і ІІ групи – на передплату одного друкованого періодичного видання на рік на одного інваліда (сім’ю інваліда), засновником якого є всеукраїнська громадська організація інвалідів; інвалідам шляхом оплати:

-                           протезно-ортопедичним підприємствам вартості технічних засобів реабілітації (протезно-ортопедичних виробів підвищеної складності);

-                           вартості їх навчання та перекваліфікації у навчальних закладах, центрах професійної реабілітації інвалідів для здобуття професії.

Вона також зазначила, що інваліди можуть отримати роз’яснення питань правового характеру в межах компетенції відділення, а також ознайомила з положеннями Інструкції з надання фінансової допомоги на поворотній і безповоротній основі та цільової позики за рахунок сум адміністративно-господарських санкцій та пені, що надходить до державного бюджету за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 06.09.2010 року № 270 та змінами до неї, затвердженої наказом Міністерства соціальної політики від 20 лютого 2012 року №90.

У ході зустрічі директор відділення І.Колотинська відповіла на всі запитання І.Г. Попова. Також були надані  друковані матеріали щодо роз’яснення питань соціального захисту інвалідів, інформації про роботу відділення.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux