Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Співпраця із Товариством Червоного Хреста
Опубліковано 22 липня 2010 року о 10:28

20 липня ц.р. відбулося засідання Президії правління Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста. Розглядалося питання про підсумки діяльності обласної організації за І півріччя 2010 року та виконання постанови Верховної Ради України від 09.03.2010 № 1948 - VI «Про проголошення 2010 року в Україні роком ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 р.р.».

На засіданні Президії були запрошені керівники Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Черкаській області, обкому профспілки працівників держустанов.

З метою посилення уваги до потреб ветеранів, людей похилого віку, інвалідів війни та праці в області діє 83 палати на 211 ліжок, в них надано медичну допомогу 1853 особам; 44 кімнати медико-соціальної допомоги, в яких надано 66231 медичних та 55309 соціальних послуг; працює 40 пунктів Червоного Хреста по наданню невідкладної допомоги, в яких отримали допомогу 3967 осіб; 25 пунктів прокату речей догляду за хворими, послугами яких скористалося 1458 осіб; 25 банків одягу, в яких надано допомоги потребуючим 26484 особам.

Було виокремлено плідну співпрацю обласної організації Товариства Червоного Хреста із Черкаським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів.

- Фінансово-господарська робота у звітному періоді проводилася згідно плану основних заходів і була спрямована на виконання фінансового плану, забезпечення фінансування соціальних програм. І як наслідок, фінансовий план (грошові надходження) виконано на 132,6 %.

Проведена робота по оздоровленню тубінфікованих дітей в санаторії «Руська Поляна», де за звітний період оздоровлено 1428 дітей із малозабезпечених та неблагополучних сімей.

У той же час звернута увага обласної та міськрайонних організацій на певні недоліки, які мали місце. А саме, зобов'язано організовувати роботу по забезпеченню всіх загальноосвітніх закладів аптеками першої медичної допомоги та прийняти участь в роботі учительських конференцій.

Спільно із закладами охорони здоров'я, молодіжними організаціями проводити інформаційно-просвітницьку роботу щодо залучення молоді до лав безоплатних донорів.

Провести одночасно у всіх регіонах області широкомасштабні благодійні акції по збору коштів, продуктів харчування, одягу, взуття та інших речей, в рамках відзначення Дня ветерана та Міжнародного дня людей похилого віку (01.10.2010), Дня боротьби з бідністю (15.10.2010) та з метою соціальної підтримки вказаної категорії людей.

В рамках Всесвітнього дня першої допомоги (13.09.2010) з метою підняття рівня обізнаності та поінформованості населення з питань надання першої невідкладної допомоги провести широкомасштабні вуличні акції на площах міст та інших населених пунктів, в трудових колективах показові навчання та опитування громадскості; в навчальних закладах «тижні здоров'я», змагання загонів «Милосердя», санітарних постів; сестрам медичним Товариства організувати тематичні засідання гуртків по догляду за хворими вдома.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux