Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Спільна нарада у Криму
Опубліковано 27 грудня 2013 року о 14:31

         З метою здійснення контролю за виконанням законодавства про зайнятість та працевлаштування інвалідів в частині реєстрації роботодавців у Фонді соціального захисту інвалідів, подання звітів про зайнятість і працевлаштування інвалідів, виконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів Кримським республіканським відділенням Фонду соціального захисту інвалідів спільно з Територіальною державною інспекцією з питань праці в АРК проведено нараду.

           В ході наради були порушені питання щодо удосконалення законодавства про соціальний захист інвалідів та деяких нормативно-правових актів.

           Начальником відділу взаємодії з роботодавцями і громадськістю та організаційної роботи Чернєнко О.В. запропоновано розробити на законодавчому рівні порядок взаємодії  між Фондом соціального захисту інвалідів та Державною інспекцією з питань праці України, в частині обміну інформацією при проведені перевірок, щодо виконання вимог статей 19,20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» ( реєстрація роботодавців у відділенні Фонду, подання звітності форми №10-ПІ, виконанню нормативу робочих місць призначених для працевлаштування інвалідів. Також передбачити у порядку:

        - право на звернення до територіальної державної інспекції з питань праці АР Крим з вимогою здійснення перевірки на підприємствах, установах, організаціях, які не виконали вимоги ЗУ «Про основи соціальної захищеності інвалідів»

       - право територіальної державної інспекції з питань праці залучати до перевірки фахівців відділення Фонду соціального захисту інвалідів

       - отримувати відділенням Фонду інформацію про кількість проведених перевірок роботодавців з питань додержання законодавства про зайнятість та працевлаштування     інвалідів.

          Начальник правової та кадрової роботи Шабанова Т.М. виступила з пропозицією, що при встановлені порушення державними інспекторами з питань праці необхідно внести до детального опису акту показники:

-         середньооблікову кількість штатних працівників облікового складу за рік, (осіб);

-         з них: середньооблікову кількість штатних працівників, якім відповідно чинного законодавства встановлена інвалідність, (осіб);

-         кількість інвалідів-штатних працівників, які повинні працювати на робочих місцях, створених відповідно до вимог ст. 19,20 ЗУ «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» (осіб);

-         фонд оплати праці штатних працівників за рік, (тис. грн.);

-          дата надання та номер звіту форми 10-ПІ «Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів»;

-         дата та номер довідки про реєстрацію роботодавця у відділенні Фонду.

          З свого боку перший заступник головного державного інспектора праці АР Крим Яшлавска Лейля Ікмітівна погодила внесені пропозиції та зазначила  для більш ефективної роботи та обміну практичного досвіду між працівниками Кримського республіканського відділення Фонду соціального захисту інвалідів та територіальної державної інспекції з питань праці надалі проводити круглі столи, лекції та семінари-практикуми.

 

         По закінченню наради сторони домовились у січня 2014 року провести семінар-практикум.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux