Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Соціальний захист у Запоріжжі
Опубліковано 12 грудня 2013 року о 11:50

1. 14 листопада  2013 року відбулася зустріч директора Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Володимира Калінкіна з інвалідами області.

Серед інших питань, провідною темою зустрічі було обговорення перспектив та механізму отримання фінансової допомоги інвалідам шляхом оплати вартості їх навчання та перекваліфікації для здобуття професії.

В рамках зазначеної зустрічі, було здійснено презентацію курсів підвищення кваліфікації, що відкриваються  на базі Запорізької державної інженерної академії.

Пропонується професійне навчання за наступними напрямками:

- Бухгалтерський облік + 1С Підприємство (починаючи з первинної документації і закінчуючи складанням фінансової звітності до подання в податкові органи);

- Основи сучасної інформаційної техніки (Основи апаратного та програмного забезпечення ПК (програма CISCO), Офісне застосування + Photoshop, Програмування (HTML, WBA).

Хід проведення заходу, висвітлювався Запорізькою обласною телерадіокомпанією.

 

2. 25 листопада 2013 року, в рамках заходів, організованих Запорізьким обласним центром зайнятості щодо проблем працевлаштування інвалідів, відбувся ряд зустрічей представників Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів з роботодавцями та інвалідами м. Запоріжжя, зокрема:

- на базі Запорізького міського центру зайнятості, відбулася зустріч з інвалідами – мешканцями Заводського та Орджонікідзевського районів міста, зареєстрованими в центрі, з питання перспектив отримання професії у середніх та вищих навчальних закладах, коштом обласного відділення Фонду.

На запитання учасників зустрічі, відповіла начальник відділу правової роботи Запорізького обласного відділення Фону Ольга Грек.

- на базі Правобережного районного центру зайнятості відбулося засідання «За круглим столом», присвячене обговоренню питань застосування законодавства щодо виконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, передбаченого Законом України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».

В рамках засідання з представниками 44 підприємств міста зустрівся заступник директора Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Тимофій Воробйов.

Під час зустрічі було нагадано вимоги чинного законодавства щодо подання звітів про зайнятість та працевлаштування інвалідів, виконання нормативу та сплати адміністративно-господарських санкцій, в разі невиконання.

Також, Воробйов Т.А. відповів на численні запитання представників кадрових служб роботодавців щодо особливостей застосування чинного законодавства про працю стосовно працівників з обмеженими фізичними можливостями.

По закінченню зустрічі, у фойє центру зайнятості відбувся ярмарок вакансій для інвалідів, під час якого, заступником директора відділення надавалися консультації інвалідам – мешканцям Ленінського та Хортицького районів міста з питань, що належать до компетенції відділення.

 

3. 30 листопада, директор Запорізького обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів Володимир Калінкін, взяв участь у Мелітопольському міському фестивалі для інвалідів, організованому з нагоди 10-річчя Центру реабілітації змішаного типу для інвалідів та дітей – інвалідів Мелітопольської міської ради Запорізької області.

Зазначена подія висвітлювалася місцевою газетою «Мелитопольские ведомости».

 

4. 2 грудня 2013 року, у прямому ефірі Запорізького радіо, в рамках 30-хвилинної програми «Коротко про головне», заступник директора Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Тимофій Воробйов, висвітлив основні тенденції роботи відділення, та відповів на запитання мешканців міста.

5. 3 грудня 2013 року, в Кіноконцертному залі ім. Олександра Довженка відбулися урочисті заходи з нагоди Міжнародного Дня інвалідів, в яких взяли участь директор відділення Володимир Калінкін та заступник директора відділення Тимофій Воробйов.

Останнім, серед представників усіх державних та місцевих органі соціальної сфери, надавалися безкоштовні юридичні консультації інвалідам області.

Висвітлення заходу здійснювалося усіма провідними засобами масової інформації Запорізької області.

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux