Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Соціальний захист особливих дітей у Криму
Опубліковано 30 жовтня 2013 року о 09:46

24 жовтня 2013 року у приміщені Кримської республіканської установи «Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» відбулася зустріч представника Кримського республіканського відділення Фонду соціального захисту інвалідів, керівника Кримської республіканської установи «Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» та батьків дітей-інвалідів. Представник відділення Фонду мав змогу поспілкуватися з батьками та ознайомитися з Центром та його діяльністю.

      Кримська республіканська установа «Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» заснована в 2001 році у місті Сімферополі. Робота Центру спрямована на розвиток різносторонньої, скоординованої, багатодисциплінарної, міжвідомчої програми допомоги особливим дітям, проживаючим на території автономії.

     До Центру зараховуються діти віком до 18 років  із фізичними або розумовими відхиленнями, які мають статус інваліда. Основним напрямком установи є організація соціальної, психологічної та педагогічної допомоги, надання послуг з фізичної реабілітації та медичного супроводу дітям-інвалідам. Також здійснення заходів, спрямованих на розвиток та корекцію порушень розвитку дитини-інваліда, навчити його основним соціальним та побутовим навикам, розвиток здібностей, створення передумов для інтеграції в суспільство. Установа надає реабілітаційні послуги дітям-інвалідам відповідно до  їхньої індивідуальної програми реабілітації по всім видам захворювань, передбаченими Постановою КМУ від 08.12.2006 № 1686 «Про затвердження Державної типової програми реабілітації інвалідів», а саме :

-          Поразка опорно-рухового апарату, центральної та периферичної нервової системи ;

-          Психічні захворювання, розумові відхилення;

-          Поразка органів слуху;

-          Поразка органів зору;

-          Поразка внутрішніх органів.

 Центр забезпечує реалізацію головних задач зазначених Законами України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про реабілітацію інвалідів в Україні», «Про соціальні послуги» по забезпеченню прав дітей-інвалідів на соціальну реабілітацію та адаптацію з ціллю їх інтеграції в дитячі колективи дошкільних закладів та загальноосвітніх шкіл.

     Представник відділення Фонду також мав  можливість розповісти про діяльність Фонду соціального захисту інвалідів та його основні завдання. Особливу увагу приділили здійсненню відділенням Фонду фінансування видатків на професійну підготовку інвалідів у вищих навчальних та професійно-технічних закладах, центрах професійної та соціальної реабілітації, а також надання  фінансової допомоги на безповоротній основі інвалідам І-ІІ групи шляхом передплати одного друкованого періодичного видання.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux