Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
"Соціальний захист осіб з обмеженими фізичними можливостями"
Опубліковано 29 березня 2012 року о 09:23

        У Сарненському районному центрі зайнятості спільними зусиллями відділів взаємодії з роботодавцями, організації працевлаштування населення та активної підтримки безробітних був проведений круглий стіл «Соціальний захист осіб з обмеженими фізичними можливостями». Метою заходу стало удосконалення шляхів співпраці з роботодавцями, вирішення проблеми соціального захисту людей з інвалідністю шляхом працевлаштування. У роботі круглого столу взяли участь фахівці обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, спеціалісти служби зайнятості, роботодавці та громадяни з особливими потребами, які перебувають на обліку в районному центрі зайнятості.

Заступник начальника відділу організації працевлаштування населення ознайомила присутніх із професійно-кваліфікаційним складом безробітних відповідно до напрямку діяльності роботодавців, послугами, які надають центри зайнятості щодо працевлаштування осіб з інвалідністю.

Представник Фонду соціального захисту інвалідів надала роз’яснення щодо можливостей отримання фінансової допомоги, позики, дотації за рахунок коштів Фонду на створення робочих місць для інвалідів та довела зміст чинних нормативно-правових актів, відповідно до яких здійснюється фінансування. Вона також запропонувала представникам суб’єктів господарювання, у яких виконаний норматив створення робочих місць для працевлаштування інвалідів, розглянути можливість взяття фінансової допомоги на зворотній основі, цільової позики або дотації з метою створення додаткових робочих місць для працевлаштування інвалідів.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями центру зайнятості розповіла про переваги для роботодавців від працевлаштування людей з інвалідністю, результати спільної діяльності центру зайнятості і роботодавців у сприянні працевлаштуванню, основні положення «Порядку надання дотації роботодавцю за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів на створення спеціальних робочих місць для інвалідів, зареєстрованих в державній службі зайнятості».

Також під час засідання презентували Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, що пропонує професійну підготовку та перепідготовку кваліфікованих кадрів.

Під час обговорення з-поміж іншого акцентувалась увага на прикладах соціально відповідального ставлення роботодавців до проблеми створення окремих спеціальних чи пристосованих робочих місць для інвалідів відповідно до індивідуальних програм реабілітації, аналізувались можливості конкретних підприємств прийняти на роботу осіб з інвалідністю, обговорювалися нормативно-правові акти, в рамках яких здійснюються заходи із трудової реабілітації громадян з обмеженими фізичними можливостями.  Важлива роль відведена неформальному підходу у виконанні підприємствами нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів та необхідності паспортизації робочого місця на підприємствах  з метою працевлаштування людей із особливими потребами.

 Ефективна спільна робота дозволить людям з інвалідністю розраховувати на допомогу у працевлаштуванні, а роботодавцям – на допомогу від держави у цьому напрямі.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux