Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Соціальний захист на Прикарпатті
Опубліковано 04 лютого 2008 року о 09:24

В області 78,8 тис. осіб із обмеженими фізичними можливостями, що становить 5,6 відсотка населення області. У тому числі 6014 дітей-інвалідів.
 
 На виконання п. 10 "Програми забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими, фізичними можливостями до об'єктів житлового та громадського призначення” обласним відділенням Фонду направлялись звернення до Головного управління будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації про врахування потреб інвалідів по безперешкодному доступу до об'єктів житлового та громадського призначення.
 
 Після корегування місцевих програм забезпечення безперешкодного доступу інвалідів до об’єктів житлового та громадського призначення, станом на 01.01.2008р., в області із 190 об’єктів громадського призначення, які підлягають першочерговому облаштуванню для вільного доступу інвалідів, облаштовані 140, а також 17 із 19 будинків та приміщень місцевих органів виконавчої влади. В  Івано-Франківську встановлено два звукові світлофори, а у Коломиї та Снятині пішохідні переходи обладнані спеціальними дорожніми знаками із зображенням окулярів, що відповідає європейським стандартам. Для тролейбусного парку м. Івано-Франківська у 2007 р. за рахунок коштів місцевого бюджету придбано один тролейбус з низькою підлогою, яка пристосована для зручної посадки в тролейбус осіб із обмеженими фізичними можливостями.
 
Минулого року проведено три засідання Громадської колегії обласного відділення Фонду, на яких обговорювалися питання соціального захисту інвалідів, зокрема, щодо їх працевлаштування, перекваліфікації та створення робочих місць для працевлаштування людей із особливими потребами. На засідання Громадської колегії запрошувалися представники засобів масової інформації та громадських організацій інвалідів.
 
У 2007 році обласним відділенням Фонду спільно з прокуратурою подано до Господарського суду 18 позовних заяв на стягнення з роботодавців, які не виконали нормативу по працевлаштуванню інвалідів, адміністративно-господарських санкцій на суму 84417,19 тис. грн. , спеціалістами відділення проведено 291 планову виїзну перевірку достовірності заповнення роботодавцями статистичних звітів форми № 10-ПІ, в тому числі 18 перевірок спільно з працівниками прокуратури.
 
Згідно договору „Про співробітництво щодо сприяння зайнятості інвалідів”, щоквартально центрам зайнятості надається інформація про підприємства, установи, організації, які не виконали норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів, із зазначенням чисельності нестворених робочих місць.
 
Минулого року спільно з центром зайнятості проведено три круглі столи, два ярмарки вакансій, дві наради з питань працевлаштування інвалідів. Як результат, працевлаштовано 15 осіб, що закінчили ВУЗи за кошти Фонду , а також 30 інвалідів працевлаштовано за сприяння спеціалістів обласного відділення Фонду та державних районних і міських центрів зайнятості.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux