Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Соціальний захист на Миколаївщині
Опубліковано 26 січня 2017 року о 15:16

20 січня 2017 року в приміщені Центрального районного центру зайнятості м. Миколаєва (Центральний РЦЗ) відбулася робоча нарада щодо підведення підсумків 2016 року, розширення функціоналу державної служби зайнятості та напрямів покращення співпраці із роботодавцями та соціальними партнерами.

В засіданні взяли участь представники органів виконавчої влади: Адміністрація Центрального району Миколаївської міської ради, Миколаївське обласне відділення фонду соціального захисту інвалідів, Департамент праці та соціального захисту населення виконкому Миколаївської міської ради, Управління Державної праці у Миколаївській області та запрошені роботодавці.

Розпочала роботу засідання заступник голови комісії з припинення юридичної особи Центрального РЦЗ О.Вінницька, яка прозвітувалася щодо результатів роботи  Центрального районного центру зайнятості протягом 2016 року та проінформувала присутніх про основні нововведення та напрацювання.

А саме появу нових сервісів, таких як відеорезюме, як різновид резюме, який дозволить роботодавцю отримати перше враження про кандидата та призначити особисту зустріч, онлайн-презентація роботодавця, онлайн-співбесіда – сучасна та зручна форма, яка економить час і кошти, як шукача роботи, так і роботодавця. Також усі присутні на робочій нараді були проінформовані про впровадження електронного сервісу за допомогою якого клієнт служби зайнятості має змогу самостійно записатися на індивідуальний прийом до фахівця без попереднього відвідування центру зайнятості.

До обговорення питань щодо «легалізації зайнятості населення», «впливу підвищення розміру мінімальної заробітної плати на діяльність підприємств», «ролі та функції служби зайнятості на ринку праці» долучилися всі учасники наради.

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Миколаївській області Г.Марченко виступила з доповіддю та розповіла про зміни, що планується протягом 2017 року та довела до присутніх проект КМУ «Про додержання законодавства про працю».

У публічному обговоренні щодо напрямів покращення подальшої співпраці свої пропозиції висловили представники: Адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради та Департамент праці та соціального захисту населення.

«Тільки завдяки підтримці органів влади, соціальних партнерів можна вирішувати проблеми соціального захисту жителів територіальних громад та надавати допомогу роботодавцям в укомплектуванні робочих місць фахівцями та проводити активні заходи щодо покращення ситуації на ринку праці»,– наголосила заступник директора Миколаївського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів Г.Жукова.

 В ході жвавої дискусії соціальні партнери висловили готовність до співпраці з центром зайнятості.

На завершення Ольга Вінницька висловила свої сподівання, що зміни, які плануються у 2017 році – це великий крок для зміцнення плідної співпраці, що дасть змогу встановити новий формат взаємовідносин між соціальними парнерами та центром зайнятості.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux