Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Соціальний захист на Херсонщині
Опубліковано 13 лютого 2017 року о 11:17

                

         У приміщенні Херсонського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів проведено нараду на тему «Підсумки роботи Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів за 2016 рік».

         У нараді взяли участь керівники обласних організацій УТОГ, УТОС та учбово-виробничих підприємств, представники установ – соціальних партнерів відділення, регіонального центру „Інваспорт”, обласної організації профспілки працівників соціальної сфери, роботодавці, керівники та працівники обласного відділення Фонду, директор  Херсонського обласного центру реабілітації дітей-інвалідів Л.Нікішина.

            Відкрив нараду директор Херсонського обласного відділення Фонду О.Ракша. У своїй промові він зазначив, що у минулому році відділення виконувало всі свої завдання у взаємодії з соціальними партнерами, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, з обласними громадськими організаціями інвалідів та їх підприємствами.

         Відділення виконало планові показники, забезпечивши створення трьох робочих місць для працевлаштування інвалідів, зібравши кошти від сплати адміністративно-господарських санкцій та пені роботодавцями, які не виконали норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів, у сумі більше 2 376 тис. грн. Також було виплачено компенсації замість санаторно-курортного лікування у сумі 236 797 грн., витрачено на придбання санаторно-курортних путівок коштів у сумі 608,5 тис. грн.

         Директор висловив подяку всім присутнім за взаєморозуміння і активну співпрацю та розповів про плани роботи відділення на 2017 рік.

         Заступник директора Л.Осипова доповіла присутнім про проведену у 2016 році роботу з роботодавцями по виконанню вимог ст. 19, 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» щодо створення робочих місць для працевлаштування інвалідів.    

    

         Головний бухгалтер І.Колосова надала інформацію щодо реалізації державних програм по соцзахисту осіб з інвалідністю за 2016 рік, а саме: кількості коштів використаних на придбання реабілітаційного обладнання для дітей-інвалідів, передплату друкованих видань, оплату вартості навчання інвалідів у навчальних закладах, реабілітацію спортсменів-інвалідів та ін.

         Захід проходив у формі конструктивного діалогу. Керівництвом відділення було надано вичерпні відповіді на всі запитання, присутніх на нараді.

         О.Ракша нагородив відомчими заохочувальними відзнаками Херсонського обласного відділення Фонду Херсонський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів та Херсонський міський центр зайнятості.

         Після наради директор Херсонського обласного центру реабілітації дітей-інвалідів Л.Т.Нікішина провела екскурсію по Центру. Гості побачили в роботі обладнання, придбане за кошти Фонду.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux