Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Соціальний, громадський захист інвалідів та їх реабілітація
Опубліковано 16 квітня 2010 року о 15:51

        У реалізації політики соціального захисту людей із обмеженими фізичними можливостями  важлива роль Фонду соціального захисту інвалідів і його регіональних відділень. Діяльність Херсонського обласного відділення Фонду направлена на забезпечення соціальної, трудової, фізично-спортивної та професійної реабілітації інвалідів.

         14 квітня 2010 року у приміщенні  Херсонського відділення Фонду відбулося засідання круглого столу «Соціальний та громадський захист інвалідів та їх реабілітація».

         У заході брали участь  Голова Суворовської ради ветеранів м. Херсона Кочубей Г.П., Голова Херсонського обласного товариства інвалідів Кушнірук С.П., представники Білозерської громадської  районної організації  «Довіра», Херсонської міської громадської організації інвалідів і ветеранів війни «Союзу організацій інвалідів України», Херсонської міської громадської організації матерів дітей-інвалідів «Серце матері», Херсонської обласної Всеукраїнської Асоціації  працездатних інвалідів та  представники відділення Фонду.

         На засіданні обговорювались питання  створення підприємств  на базі громадської організації, створення їдальні для отримання гарячої їжі інвалідам без постійного місця проживання та надання матеріальної допомоги  окремим особам із обмеженими фізичними можливостями.

         Перед учасниками заходу виступила та надала роз’яснення  керуюча відділенням Фонду соціального захисту інвалідів Ірина Колотинська щодо постанови КМУ «Про реалізацію статей 19 і 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності  інвалідів в Україні» від   31.01.2007р. № 70, затверджено Порядок використання суми адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, що надійшли до державного бюджету, який визначає механізм використання Фондом соціального захисту інвалідів та його відділеннями  коштів, що надійшли до Державного бюджету. Зазначеним порядком не передбачено матеріальної допомоги громадським  організаціям інвалідів  та  інвалідам.  Керуюча також звернула увагу про можливість  Фонду в наданні фінансової допомоги на створення   робочих місць для працевлаштування інвалідів, в фінансуванні професійної освіти і перекваліфікації інвалідів. Роз’яснено порядок надання дотацій та створення спеціальних робочих місць для людей з обмеженими фізичними можливостями.  Надана консультація про можливості інших структур, які задіяні в соціальній сфері.

         За результатами обговорення визначені конкретні дії, що сприятимуть вирішенню зазначених проблем.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux