Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Сильні волею та духом з поміж нас
Опубліковано 06 грудня 2016 року о 14:27

В перші зимові дні в усьому світі відзначається Міжнародний день осіб з інвалідністю – людей, які з різних причин мають обмежені можливості. Однак вони мають неабияку силу волі та витримку, яка проявляється в натхненні дарувати оточуючим свою творчість.

Вже за гарною традицією 2 грудня у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулись урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю.

У фойє філармонійного центру розмістилась виставка образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва серед людей з особливими потребами. Всіх виробів і не перелічити. Погляд чарували і вишиті картини, і аплікації з соломи та солоного тіста, роботи з бісеру, дерева і багато інших видів художнього мистецтва.

Всі твори вражали реалістичністю та творчим підходом. Тому важко було повірити, що це зроблено руками людей з інвалідністю.

Одночасно у фойє другого поверху відбулася фото виставка, яка відобразила глибину душі кожного з фотографів.

Кульмінацією урочистостей у філармонійному центрі став святковий концерт, який розпочався із вручення відзнак представникам громадських організацій, волонтерам. Також було вручено сертифікат обласному Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів на отримання від Фонду соціального захисту інвалідів 1 057 тис. грн. для закупки новітнього реабілітаційного обладнання та паспорти на реабілітаційне обладнання громадській організації «Центр медико-соціальної і фізичної реабілітації інвалідів з вадами фізичного розвитку «Інтеграція».

Учасники свята радували глядачів неповторністю номерів. Присутніх переповнювали емоції захвату та вдячності, до людей які своєю наполегливою працею та непохитною вірою в майбутнє вражають нас знову і знову.

Одночасно у міському палаці культури проходив Благодійний аукціон та виставка робіт чернігівців, які виявили бажання взяти участь у першій масштабній благодійній мистецькій акції «Творчість дарує шанс».

До благодійної акції долучились керівники органів влади та місцевого самоврядування, спонсори та меценати. Всі вони мали змогу придбати зібрані цікавинки.

Захід проходив з нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю. До благодійного заходу долучилися багато громадських організацій, що опікуються дітьми з особливими потребами. А творчі роботи (картини, вишивки, роботи з дерева, глини, тіста та інші), які були представлені на виставці та аукціоні, приносили багато небайдужих чернігівців, серед яких вихованці дитячих садочків, дитячих реабілітаційних центрів.

Всі кошти, зібрані під час цієї акції, будуть направлені на придбання спеціалізованого автомобіля – автобуса з підйомником, який дозволить забезпечити свободу пересування особам з інвалідністю. Такий автомобіль з підйомником вкрай необхідний, адже у більшості родин відсутні кошти на таксі для візочника й щоденно виникає проблема дістатися лікарні, відвідати гурток, концерт, театральну постановку чи екскурсію.

Суспільство та влада мають згадувати про інвалідів не лише раз на рік. На нещодавній зустрічі керівництва області з представниками громадських організацій, які опікуються людьми з особливими фізичними потребами, було прийнято рішення про створення робочої групи з представників облдержадміністрації, депутатського корпусу, громадських об`єднань, яка буде тримати на контролі проблемні питання інвалідів.

З метою підтримки духовного та фізичного потенціалу, соціального захисту інвалідів нинішнім скликанням обласної ради прийнято Програму фінансової підтримки обласних громадських організацій інвалідів та ветеранів на 2016-2020 роки. На виконання заходів якої в обласному бюджеті цього року передбачено 789 тисяч гривень.

Сподіваємося що добрі традиції жителів Чернігівщини не втрачені і кожен з нас знайде можливість і час підтримати осіб з інвалідністю.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux