Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Семінар в Алчевську
Опубліковано 21 червня 2011 року о 12:02

В Алчевську та Перевальську, за участю заступників голів райдержадміністрацій, начальників міськрайуправлінь праці та соціального захисту населення та представників Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів відбувся обласний семінар «Іноваційні аспекти надання соціальних послуг в м. Алчевськ».

 

Висвітлювались питання створення умов якісного соціального обслуговування населення, у тому числі надання соціальних послуг людям із обмеженими фізичними можливостями. Для всіх учасників та гостей семінару організатори заходу детально розробили і представили такі презентації: надання соціальних послуг у комунальній установі «Алчевський територіальний центр соціального обслуговування»; «Соціальна роль та соціальні функції бібліотеки»; «Запровадження єдиної технології прийому громадян», а також презентували перелік соціальних послуг в КУ «Алчевський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів».

На відкритті обласного семінару із вступними доповідями виступили міський голова м. Алчевськ, заступник голови облдержадміністрації, а також начальник УП та СЗН Алчевської міської ради.

Керуючий Луганським відділенням Фонду наголосив, що на даний період, у зв’язку з реорганізацією територіальних центрів, відділенням Фонду переукладаються договори на використання обладнання реабілітації інвалідів та розглядаються умови подальшого співробітництва. Також упродовж останніх місяців представниками відділення проведені зустрічі із заступниками голів райдержадміністрацій щодо заходів до боржників підприємств, установ та організацій зі сплати АГС.

Особливої уваги заслуговує реалізація відділенням програм навчання молоді з інвалідністю. У цьому контексті актуальним є впровадження в Луганському національному університеті ім. Т.Шевченка Комплексної програми освіти та фахової підготовки осіб з інвалідністю, основною метою якої є створення сприятливих соціально-педагогічних, психологічних, соціально-економічних, медичних, організаційних та правових умов і гарантій для реалізації прав інвалідів на отримання вищої освіти у відповідності до інтелектуальних, психологічних та фізичних потреб індивіда. Також наголошено на основних моментах співпраці відділення Фонду із обласним Центром зайнятості щодо перспектив надання освітніх послуг інвалідам.

У 2008 році, за рахунок коштів Фонду, для територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян м. Алчевська відділенням було передано 15 одиниць реабілітаційного обладнання дитячого виробництва «Альма-Шкіргалантерея». Це надувний батут «Чарівний замок» багатофункціональний набір «Веселка», сухий басейн, дидактична черепаха та ін.). У цьому ж 2008 році, за сприянням відділення Фонду, до Алчевського терцентру надійшов спеціалізований автомобіль «Газель», обладнаний спеціальним підйомником. А у 2009 році відділенням Фонду було передано фізіотерапевтичне обладнання.

Дитяче реабілітаційне обладнання приносить неймовірну користь дітям із вадами здоров’я, користується великим попитом та використовується у якості спортивно-ігрового комплексу на базі КУ «Алчевський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів». Функціонування даної реабілітаційної установи є важливим чинником професійного підходу до вирішення багатьох проблем дітей з обмеженими фізичними можливостями.

Під час презентації «Надання соціальних послуг в КУ «Алчевський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» учасники та гості відвідали дитяче відділення реабілітації, спортивно-ігровий дитячий комплекс, сенсорну кімнату. Загалом організація обласного семінару на тему «Іноваційні аспекти надання соціальних послуг в м. Алчевськ» пройшла на дуже високому рівні. Усі (80 чол.) залишились задоволені якістю та професіоналізмом підходу міської влади до організації даного заходу. Наприкінці кожен із учасників семінару отримав спеціально розроблену Програму соціального захисту населення на 2011-2013рр. м. Алчевськ, в якій висвітлені основні цілі, завдання, заходи програми та оприлюднені очікувані результати.

Подальше фінансування Фондом соціального захисту інвалідів програм реабілітації в КУ «Алчевський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» зумовить ефективність функціонування даної установи при наданні професійної реабілітації  людям із обмеженими фізичними можливостями.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux