Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Семінар у Здолбунові
Опубліковано 15 грудня 2014 року о 11:52

Семінар для осіб з особливими потребами провели у Здолбунівському районному центрі зайнятості. Учасників заходу ознайомили з широким спектром послуг, причому не лише служби зайнятості, а тими, що надають соціальні партнери.

На семінар запросили представників управління соціального захисту населення, відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків, обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Острозької міськрайонної медико-соціальної експертної комісії та управління пенсійного фонду України в Здолбунівському районі.

Про послуги служби зайнятості, можливості підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації на відповідних курсах служби та актуальні вакансії в межах Здолбунівського, Рівненського районів та міста Рівне ознайомила присутніх начальник відділу активної підтримки безробітних Надія Білоус. Також учасники отримали інформацію про реабілітаційні центри України та їх пропозиції щодо професійної реабілітації з переліком професій та терміном навчання.

Про основні напрями роботи Фонду, проблеми створення робочих місць для інвалідів, можливі шляхи їх вирішення та перспективи поінформувала начальник відділу Рівненського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Сніжана Балахно.

Начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення управління соціального захисту Здолбунівської райдержадміністрації Вікторія Ковтонюк розповіла про роботу управління з особами, які мають особливі потреби, а саме: забезпечення інвалідів різноманітними засобами фізичної реабілітації, путівками на санаторно-курортне лікування, можливості професійної реабілітації в реабілітаційних центрах.

Заступник начальника управління пенсійного фонду України в Рівненській області Наталія Лещенко ознайомила присутніх із законодавчими новаціями у нарахуванні пенсій особам з інвалідністю та при виході на пенсію по віку осіб з інвалідністю. Страховий експерт з охорони праці відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві Микола Овсійчук проінформував про права громадян, які отримали травми на виробництві, та про компенсацію на право відшкодування або безкоштовного лікування, проходження медичної реабілітації та, за необхідністю, професійного навчання. Голова Острозької міськрайонної медико-соціальної експертної комісії Майя Слободянюк роз’яснила методи роботи з особами з особливими потребами.

Протягом 11 місяців 2014 року спеціалістами центру зайнятості було залучено до професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації 28 чол., з них шляхом стажування – 8 чол., працевлаштовані – 65 чол., з них після закінчення професійного навчання – 24, участь у громадських роботах взяли 7 осіб.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux