Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Семінар у Запоріжжі
Опубліковано 05 жовтня 2016 року о 12:48

27-29 вересня  в Запоріжжі проходив навчально-методичний семінар «Створення міста рівних можливостей: залучення людей з інвалідністю до процесів розвитку громади в умовах реформ». Ініціатором заходу виступила  ВГО «Національна асамблея інвалідів України» та її регіональний осередок - Запорізький обласний конгрес інвалідів на чолі з В.Кононенко.

У роботі семінару взяли участь: заступник голови Запорізької ОДА – керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, директор департаменту СЗН ЗОДА І.Мещан, начальник Управління містобудування та архітектури ЗОДА О.Білим, директор Запорізького ОВ ФСЗІ Ю.Олійник, делегати від громадських організацій області та представники ЗМІ.

Учасники заходу розглядали питання доступності  архітектурного середовища Запорізької області, проблеми забезпечення соціальних послуг для осіб з інвалідністю в інтернатних установах соціального захисту, партнерство органів міського самоврядування з громадськими організаціями інвалідів, питання інклюзивної освіти.

Люди з обмеженими можливостями є повноцінними членами суспільства, однак часто їх права порушуються більше, ніж права інших людей, – зазначила у своєму виступі  заступник голови Запорізької ОДА З.Бойко. На жаль, останнім часом через велику кількість постраждалих бійців чисельність інвалідів зростає. Всі категорії постраждалих людей потребують допомоги та особливої уваги. Запорізькою обласною державною адміністрацією проводиться постійна робота щодо забезпечення безперешкодного доступу маломобільних груп населення до об'єктів громадського та цивільного призначення. Останнім часом ця робота активізувалася.

Посадовець повідомила, що цього року планується придбати 10 одиниць транспорту, який буде доступний для інвалідів. Крім цього, активізовано роботу з установлення світлофорів з пристроями зі спеціальними звуковими сигналами для людей із вадами зору. Також триває робота щодо встановлення пандусів у житлових будинках.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігоря Мещана, наразі в області налічується 122 тис. осіб з вадами, що становить близько 6,7% населення регіону. Для підтримки інвалідів цього року з обласного бюджету виділено майже 230 тис. грн.. Кошти спрямовані на забезпечення гідних умов для людей з особливими потребами, придбання технічних засобів реабілітації, медичного обслуговування. Також вагома допомога їм надається різноманітними громадськими організаціями та благодійними фондами.

Під час роботи семінару було представлено результати моніторингу виконання обласних програм соціального захисту осіб з інвалідністю, пройшло обговорення результатів практичних досліджень та напрацювання резолюції заходу.

             Запорізьким ОВФСЗІ були підняті  проблемні питання щодо безбар’єрного доступу до вищих начальних закладів  та транспортної доступності на маршрутах міського значення.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux