Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Семінар-тренінг у Харкові
Опубліковано 14 липня 2016 року о 12:37

        11 липня  у Харкові  розпочав  свою  роботу  Всеукраїнський  семінар-тренінг  «Ступені  самостійності»  з проблем  забезпечення  прав дітей з важкими порушеннями  зору  на якісне виховання  та підготовку до інтеграції у суспільство.

        При підтримці  Національної Асамблеї  інвалідів  України, організатором  проведення  такого семінару-тренінгу  стала  ГО «Харківський центр реабілітації молодих інвалідів та членів їх сімей «Право  вибору». Проект «Маминої школи»  реалізується у Центрі майже 10 років. За цей час подорослішали діти, мами  яких  починали першими навчатися секретам виховання незрячих дітей.

         До  Центру  зібралися  60  осіб – мами  та діти (30 дітей з мамами), при цьому харків’ян – тільки 26, а  34  учасника  приїхали до Харкова з різних куточків  України. Самому  молодшому учаснику 9 місяців. Він народився незрячим  та мама приїхала до Харкова  з метою  навчитися спілкуванню з такими дітьми, щоб зробити свого Іванка  щасливим, віддати йому своє серце. Найстаршій  дівчинці – майже 14 років. Через хворобу  зір почав зникати ще 2 роки тому, але  лікарі неправильно поставили діагноз  та  на довгі роки відклали процес лікування, що призвело до 3-місячної повної темряви. Тепер зір потроху повертається, хоча цьому передували кропіткі заняття, зусилля всієї родини, помножені на труднощі так званого  «перехідного віку». І так у кожному випадку.

         Організатори  розмістили  учасників у готелі «SUN LIGHT», що є  єдиним  комплексом з  Аква-парком. Всі дні семінару діти з мамами будуть займатися зарядкою на базі Аква-парку, що, безумовно додасть радощі дітям.

А далі індивідуальні тренінги, консультації та лекції  для мам, арт-терапія гра терапія  та сенсорні ігри  для дітей, з якими  під час  занять  для мам працюють волонтери та  тифлопедагоги. Для зручності  організатори – а це команда однодумців,- склали  індивідуальні реабілітаційні маршрути для кожного. Все вивірено до хвилини  з метою максимального отримання  необхідної інформації.

         У  Центрі  «Право вибору»  панує справжня домашня  атмосфера, щоб  кожному було зручно та  комфортно цілий  тиждень та не було проблеми адаптації. А за лаштунками  заходу, участь в якому видається  легкою для всіх, продумуються  деталі, у пісок (у кабінеті  для пісочної терапії) закопуються  камінчики, які обов’язково знайдуть незрячі діти  під час роботи  з педагогом, готуються  кімнати для занять з  різними спеціалістами.

         А ще у семінарі будуть брати  участь спеціалісти з Польщі, які постійно співпрацюють  з центром реабілітації «Право  вибору»  та мають неабиякий досвід  у реабілітації  незрячих дітей.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux