Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Семінар-нарада у Миколаєві
Опубліковано 13 грудня 2011 року о 09:29

Розв’язання проблем соціальної та трудової реабілітації інвалідів в значної мірі залежить від розуміння складності проблем, координації спільних зусиль та злагодженості дій інституцій, що опікуються цими питаннями.

29 листопада 2011 року за спільною ініціативою Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та секретаріату Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів у Миколаївській області, на базі Миколаївського УВП УТОС, відбувся семінар-нарада «Визначення актуальних проблем діяльності та розвитку організацій та підприємств громадських організацій інвалідів. Шляхи їх вирішення».

У ньому брали участь керівники та головні бухгалтери громадських організацій інвалідів та підприємств, заснованих громадськими організаціями інвалідів.

Заступник голови облдержадміністрації привітала учасників та розказала про роботу, яку проводять органи місцевої влади для вирішення питань соціальної інтеграції людей з обмеженими можливостями.

Про зміни у нормах законодавства щодо діяльності організацій та підприємств громадських організацій інвалідів, що відбулися у наслідок набрання чинності Податкового кодексу України, проінформували присутніх представники податкової адміністрації.

Керівник секретаріату Регіональної комісії розповіла про основні вимоги щодо отримання підприємствами та організаціями громадських організацій інвалідів державної допомоги у вигляді пільг з оподаткування.

З інформацією по роботу Миколаївського обласного відділення Фонду щодо здійснення контролю за додержанням роботодавцями Миколаївської області вимог ст. 19, 20 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" у частині виконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів виступила начальник відділу взаємодії з роботодавцями і громадськістю, організаційної роботи.

Головний бухгалтер відділення розповіла про фінансування заходів щодо соціальної, трудової, фізкультурно-спортивної та професійної реабілітації інвалідів Миколаївським обласним відділенням програм упродовж 2011 року, акцентувала увагу на порядку виконання загальнодержавних бюджетних програм та необхідності строгого додержання вимог Бюджетного Кодексу України.

Директор відділення Фонду розповів про порядок використання сум адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, що надходять до державного бюджету, та основні вимоги інструкції з надання фінансової допомоги на поворотній і безповоротній основі.

Після доповідей у форматі круглого столу відбулася жвава дискусія з проблем діяльності підприємств та організацій інвалідів. Представники органів влади відповіли на численні питання керівників підприємств та організацій інвалідів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux