Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Розширюємо напрямки співпраці
Опубліковано 28 квітня 2014 року о 12:21

У Миколаєві на базі підприємства громадської організації інвалідів «Літопис» дев’ятого квітня відбулась зустріч керівників установ та організацій, які опікуються професійною підготовкою та працевлаштуванням інвалідів, з представниками трудового колективу підприємства. У зустрічі та подальшої робочої нараді взяли участь президент Всеукраїнської громадської організації «Наукове товариство інвалідів «Інститут соціальної політики», доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри ортопедагогіки та реабілітології Національного педагогічного університету ім. Д.Драгоманова Андрій Шевцов, голова Миколаївської обласної організації ВГО НТІ «Інститут соціальної політики» Володимир Бажмін, директор ПГО «Літопис» Ілля Шполянський, директор Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Олег Фідченко, в.о. директора Миколаївського обласного центру зайнятості Олена Димчишина.

Змістовній бесіді передувало знайомство з виробничою базою ПГО «Літопис». Розповідаючи про напрямки роботи підприємства Ілля Шполянський особливу увагу приділив реалізації соціального проекту «Безбар’єрне працевлаштування». В рамках зазначеного проекту група студентів з особливими потребами за сприяння обласних центру зайнятості та відділення ФСЗІ наприкінці минулого року пройшли навчання на базі Чорноморського державного університету ім. П.Могили за спеціальністю «ВЕБ-дизайн». Сьогодні семеро випускників цієї групи вже працевлаштовані на підприємстві. Він також розповів про плани щодо навчання нових груп інвалідів за спеціальностями просування ВЕБ-сайтів в мережі Інтернет, оператор колл-центру, масажист (для людей з важкими вадами зору).

Олег Фідченко розповів про багаторічну співпрацю відділення та підприємства в напрямку створення робочих місць для працевлаштування інвалідів за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів шляхом надання підприємству фінансової допомоги та оплати навчання інвалідів у ВНЗ.

Під час бесіди, Олена Димчишина охарактеризувала поточну ситуацію на ринку праці Миколаївської області та розповіла про можливості працевлаштування людей з обмеженими можливостями.

Андрій Шевцов дав високу оцінку можливостям «Літопису» і зазначив, що, на його думку, це підприємство має стати координатором роботи щодо створення робочих місць для інвалідів на всій Миколаївщині. Він довів до присутніх, що метою його поїздки до Миколаївської області є не тільки ознайомлення з досвідом роботи та проблемами підприємства «Літопис», а й визначення можливості розширення професійної підготовки інвалідів у регіоні. Крім того, А Шевцов запропонував розпочати на Миколаївщині за участю кафедри ортопедагогіки та реабілітології Національного педагогічного університету ім. Д.Драгоманова реалізацію нового напрямку професійного навчання інвалідів – підготовку асистентів вчителів-дефектологів, та провести у Миколаєві семінар для батьків дітей-інвалідів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux