Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Робоча поїздка Міністра соціальної політики на Львівщину
Опубліковано 27 січня 2015 року о 09:41

22 січня 2015 року відбулася робоча поїздка Міністра соціальної політики Павла Розенка до Львівської області, під час якої  він провів зустріч із керівництвом області. У ній брали участь також директор Фонду соціального захисту інвалідів Сергій Артюх та директор Львівського обласного відділення Галина Мисаковець, представники соціальних установ.

Міністр похвалив керівництво Львівської ОДА за позитивну роботу із переселенцями, а також за інноваційний досвід у сфері реабілітації учасників АТО.  “Хоч Львівщина і далеко від фронту, але тут система напрацьована практично до автоматизму”,– сказав Павло Розенко.

«Львівщина може пишатися новаціями, які запроваджені у соціальній сфері. Зокрема, варто відзначити позитивний досвід комунікації влади з громадським активом щодо внутрішньо переселених осіб. Як добре тут налагоджена робота, що можуть лише позаздрити інші області, все відпрацьовано до автоматизму», – наголосив Міністр.

Він також відзначив позитивний досвід Львівщини у проведенні реабілітації, наданні психологічної допомоги та протезуванні учасників АТО. «Ми зацікавлені, щоб власним досвідом Львівщина ділилася з іншими областями», – резюмував Павло Розенко.

Крім того, він зазначив, що  статус учасника АТО призначає відповідна комісія, до якої входять 24 представники органів виконавчої влади і 5 представників громадських організацій –  ветеранів АТО, афганців тощо.

«Згідно з рішенням цієї комісії, бійці отримують статус учасника бойових дій, і їм призначають відповідну допомогу», – сказав Павло Розенко.

Натомість, за словами міністра, не всі військові, які були в зоні АТО, мають право на отримання матеріальної допомоги.

Він також зазначив, що з території, яка сьогодні не контролюється українською владою, уже переїхало близько 900 тисяч осіб.

Голова обладміністрації Олег Синютка під час зустрічі запропонував матеріально допомагати людям з особливими потребами і надав для реалізації низку пропозицій.

 «Перша пропозиція – заміна допомоги для людей з особливими потребами, членам громадських організацій. Пропонуємо перевести їхню допомогу у вигляді ресурсів (наприклад, комп’ютерів) безпосередньо на грошові виплати для того, щоб людина мала можливість придбати необхідний товар», – повідомив Олег Синютка.

Інша пропозиція, щоб Львівщина стала пілотним регіоном в реалізації проекту монетизації пільг.

На брифінгу у Львівській ОДА міністр соціальної політики України Павло Розенко повідомив, що упродовж останнього місяця в Україні відбулись широкі, але не дуже популярні реформи.  За його словами, йдеться і про проведення децентралізації влади, і про зменшення податкового навантаження, і про легалізацію заробітних плат тощо. “Ми хочемо розповісти, що робиться сьогодні на рівні КМУ та влади загалом, а також відчути зворотну реакцію суспільства”, – сказав Розенко. Він наголосив: “Ці закони – це не константа, ці норми можна оперативно змінювати, адже не помиляється тільки той, хто нічого не робить”.

Відбулась також зустріч міністра соцполітики Павла Розенка з працівниками соціальної сфери області, під час якої були обговорювались питання реформування соціальної сфери.

“Нас очікує поступовий перехід до ринкових цін на житлово-комунальні послуги, тому всі ті, хто підпадає під умови субсидії, мають їх оформити якнайшвидше, щоб не створювати черг в відділах соцзахисту весною чи влітку”, – наголосив П. Розенко і пообіцяв, що найближчим часом будуть зняті всі штучні бар»єри, які сьогодні деяким людям обмежують можливість отримання субсидії. “Наше з вами завдання під час підвищення ціни на газ забезпечити, щоб всі ті, хто має право на отримання субсидії, особливо соціально незахищені верстви населення, отримали компенсацію”, – додав він.

Павло Розенко ознайомився з роботою Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування та відвідав учасників АТО у Львівському міжрегіональному центрі соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux