Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Робоча нарада у Херсоні
Опубліковано 27 жовтня 2010 року о 11:48

           З метою відновлення виробництва Херсонському учбово-виробничому підприємству Українського товариства глухих вже не один рік Херсонським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів надається безповоротна фінансова допомога на технічне переоснащення, створення належних санітарно-гігієнічних умов на робочих місцях людей із особливими потребами.

            Основна мета діяльності підприємства – працевлаштування інвалідів по зору І та ІІ групи з врахуванням охорони залишкового зору, слуху, дотику та інших компенсаторних можливостей шляхом розробки спеціальної технології  та впровадження тифлотехнічних засобів промислового та культурно-побутового призначення.

            Проблемні питання обговорювались на робочій нараді, яка відбулась у приміщенні обласного відділення Фонду  за участю представників секретаріату Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів у Херсонській області та керівництва Херсонського учбово-виробничого підприємства УТОС.

            Керуюча обласним відділенням Фонду звернула увагу на те, що зміни в діючому законодавстві дозволили підняти рівень забезпечення інвалідів, але таким підприємствам громадських організацій інвалідів, як УТОС,  інвалідів з психічними розладами, потрібно надавати безповоротну фінансову допомогу на збереження існуючих робочих місць, а не на створення додаткових робочих місць для працевлаштування інвалідів, оскільки нозологія даної категорії інвалідів має свої особливості.

           Сьогодні, відповідно до ст. 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» та Порядку використання суми адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, що надійшли до державного бюджету, не можуть використовуватись на збереження, а тільки на створення додаткових робочих місць для інвалідів.  Згідно Положення про  обласне відділення Фонду  одним із основних його завдань є узагальнення практики застосування законодавства у сфері соціального захисту інвалідів, розроблення пропозицій щодо його вдосконалення. Ці питання порушуються і дирекцією Фонду соціального захисту інвалідів.

            Керівник секретаріату Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів у Херсонській області  проінформувала, що  з метою підтримки підприємств громадських організацій  інвалідів, у тому числі  й підприємств УТОС,  Комітет Верховної Ради України у  справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів    звернувся до Міністерства  внутрішніх справ України,  Міністерства  оборони України стосовно  сприяння розміщенню державного замовлення цими відомствами на підприємствах ГОІ.

            У процесі спілкування обговорювались пропозиції щодо можливості та перспектив  вирішення цих питань. Керуюча обласним відділенням Фонду запропонувала звернутися до зацікавлених відомств, а саме до обласної державної адміністрації, Херсонської міської ради, Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації,  Херсонського міського центру зайнятості.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux