Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Рівні права та можливості - кожному
Опубліковано 08 грудня 2016 року о 11:44

Питання ефективної зайнятості людей з інвалідністю, інтеграції інвалідів до активного суспільного життя, створення для них безперешкодного середовища – є одним з важливих напрямків діяльності нашої держави. З метою досягнення реалізації цих завдань 02 грудня 2016  року у Миколаївському міжрегіональному інституті розвитку людини вищого навчального закладу «Університет «Україна» відбувся форум «Шляхи реалізації рівних прав і можливостей у суспільстві», метою якого стало розкриття можливості реалізації власного потенціалу людей з інвалідністю   через соціальне партнерство, інтерактивну взаємодію державних органів та громадських організацій інвалідів у розв’язанні проблем людей з інвалідністю.

В форумі взяли участь директор Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів І.К. Чекарь, керівництво Миколаївського обласного центру зайнятості , Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Миколаївської ОДА, Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської Ради, Миколаївського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», обласної територіальної громадської організації УТОГ, обласного благодійного фонду «Рух милосердя».

Форум привітальними словами до всіх учасників відкрила А.М. Старєва, директор Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку людини ВНЗ «Університет «Україна».

В вирішенні питання соціалізації інвалідів та підвищенні їх конкурентоздатності в суспільстві  велике значення має набуття професії та отримання вищої освіти за рахунок держави шляхом отримання фінансової допомоги на безповоротній основі, яку надає Фонд соціального захисту інвалідів, - зауважила в своїй доповіді директор Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів І.К. Чекарь.

Фонд фінансує навчання 66 студентів в 10 вищих та професійних навчальних закладах України, де інваліди отримують освіту різних освітніх рівнів.

Миколаївське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів активно співпрацює з університетом «Україна» з 2008 року в наданні фінансової допомоги на навчання студентів з інвалідністю. За період з 2008 по 2016 роки сума фінансової допомоги від Фонду склала 959 528 грн.

На сьогодні   в Миколаївському міжрегіональному інституті розвитку людини ВНЗ «Університет «Україна» навчаються 23 студента за 9 нозологіями, яким надається фінансова допомога на навчання.

Метою надання фінансової допомоги на оплату навчання є реалізація можливості для інваліда отримати гідну освіту, внаслідок чого гідно конкурувати на ринку праці та отримати роботу за освітою, бажанням та здібностями.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux