Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Реабілітація дітей-інвалідів
Опубліковано 11 лютого 2013 року о 09:25

На Волині у Ковелі вже рік працює Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, мета якого здійснення заходів, спрямованих на розвиток та коригування порушень розвитку дитини-інваліда, навчання її основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток здібностей, створення передумов для інтеграції у суспільство.

Упродовж минулого року Центр відвідало 53 особливі дитини. Повний курс реабілітації пройшли 30 вихованців.

У Центрі забезпечено належні умови для надання реабілітаційних послуг, своєчасної та ефективної корекційної, соціальної, психологічної допомоги дитині-інваліду і організовано реабілітаційне навчання відповідно до особливостей її психофізичного розвитку. З метою виявлення вад розвитку у дитини та її потреб фахівцями Центру проводяться первинне обстеження дитини-інваліда, спілкування з батьками або законним представником дитини.

Основна увага приділяється соціально-педагогічній реабілітації дітей, тобто підготовці дітей і підлітків до самообслуговування, самостійного пересування та навчання основним соціальним навичкам. Також у реабілітації важливе місце мають навчально-ігрові процеси. Відомо: дитина навчається, граючись. Тому дидактичні ігри є невід'ємною частиною занять. Вдале розв'язання поставлених завдань дає дітям задоволення. Особлива увага приділяється рухливим іграм. Для більшості дітей із обмеженою руховою діяльністю саме такі ігри є основними у фізичному розвитку.

Дуже полюбляють вихованці Центру трудотерапію. Тут яскравий світ кольорового паперу, фарб і пластиліну, у якому в дітях пробуджується творець. А все разом допомагає розвивати уяву, вільно володіти руками і долучатися до повноцінного життя.

У Центрі діти також розвивають дрібну моторику, виготовляючи різноманітні вироби із бісеру, вкладаючи у кожну бісеринку частинку душі. І з яким задоволенням і гордістю дарують вони потім готові вироби, зроблені власноруч, своїм близьким!

Відділення фізичної реабілітації допомагає дітям відновити рухові функції та подолати фізичні обмеження. Для цього обладнано спеціальними тренажерами зал лікувальної фізкультури та масажний кабінет, дворові ігрові майданчики, на яких встановлено обладнання. Діти мають можливість бути на свіжому повітрі. Словом, уся робота Центру спрямована на реальну соціально-педагогічну та фізичну адаптацію дитини до сучасного життя.

Заклад належить до сфери управління Міністерства соціальної політики України та має належне фінансове забезпечення. Але для досягнення бажаної ефективності у роботі спеціалістів Центру та відчутних результатів у його вихованців необхідне різноманітне, сучасне, якісне реабілітаційне обладнання.

Волинське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів сприяє зміцненню матеріально-технічної бази Центру шляхом придбання реабілітаційного обладнання.

Сьогодні до створення належної бази для занять з інвалідами долучились місцеві благодійники: Микола Печенюк, Роман Дідицький, Сергій Сторожук, Віктор Стельмах, Дмитро Шава, Тетяна Прокоф’єва, Олександр Гнатюк, ТзОВ "Спартак", ПП "Геліс", фірма "Стиль дах", ТОВ "САВ – Дістрибьюшин", ТОВ Фік Сіті-Інвест.

 

 

 

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux