Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
«Разом – до спільної мети!»
Опубліковано 17 травня 2016 року о 09:47

У Миколаєві відбулося засідання «Круглого столу» під гаслом: «Разом – до спільної мети!».

Метою цього заходу було поєднання зусиль соціальних партнерів  в активізації роботи щодо вирішення нагальних питань соціального захисту та проблем зайнятості осіб з інвалідністю, в тому числі тих, хто зазнав каліцтва в результаті участі в антитерористичній операції.

В заході взяли участь представники соціальних партнерів: Миколаївське обласне відділення фонду соціального захисту інвалідів, Департамент праці та соціального захисту населення виконкому Миколаївської міської ради, Миколаївська обласна рада профспілок, Миколаївська філія громадської організації «Українська асоціація інвалідів АТО», роботодавці Центрального району м. Миколаєва.

В.о. директора Центрального районного центру зайнятості м. Миколаєва Мойса С. О. наголосила на актуальності питань, пов’язаних із соціальним захистом інвалідів та учасників АТО, зосередила увагу присутніх на необхідність розроблення скоординованих дій з питань соціального захисту та працевлаштування зазначеної категорії громадян. Мойса С.О. розповила про комплекс соціальних послуг, які надає Центральний РЦЗ даній категорії громадян, ознайомила присутніх про вже досягнутий рівень співпраці із соціальними партнерами по забезпеченню надання соціальних послуг інвалідам та учасникам АТО.

Так цього року послугами центру зайнятості скористалося 55 осіб з обмеженою працездатністю, з них 8 осіб вдалося забезпечити роботою, 61 особа з числа демобілізованих громадян учасників АТО звернулося до центру зайнятості по допомогу в працевлаштуванні. З них майже 32 відсотка були працевлаштовані за сприянням центру зайнятості. 25 учасників АТО та осіб з інвалідністю взяли участь  у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Заступник директора  Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Жукова Г.Г. звернула увагу роботодавців на необхідність дотримання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів та розповила про форми стимулювання роботодавців для сприяння працевлаштуванню осіб з особливими потребами. Одночасно Жукова Г.Г. наголосила, що на сьогоднішній день за рахунок коштів Фонду 63 інваліда отримують освіту у вищих навчальних закладах, з них 1 інвалід –учасник АТО. 3 інвалідам – учасникам АТО відділення здійснило передплату друкованих видань на 2016 рік.

Учасники заходу торкнулись проблемних питань зайнятості зазначеної категорії громадян, зокрема щодо невідповідності професійно - кваліфікаційного складу безробітних інвалідів до професійно - кваліфікаційного складу вакансій.  Крім цього, вимоги роботодавців до рівня освіти, виробничого досвіду претендентів на роботу постійно зростають. Тому допомога в отриманні професійної підготовки та освіти є важливим фактором, що дозволяє 50% інвалідам працевлаштуватись після проходження професійного навчання.

В ході діалогу між соціальними партнерами та роботодавцями було обговорено питання соціальної, правової, медичної допомоги та психологічної підтримки інвалідів; взаємодії щодо розширення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань реалізації права на трудову діяльність та визначення перспектив зайнятості.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux