Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Працевлаштування у Севастополі
Опубліковано 07 червня 2011 року о 09:52

    У Севастопольському центрі зайнятості, за участю секретаріату регіональної комісії з питань діяльності підприємств і організацій громадських організацій інвалідів та керівництва Севастопольського міського відділення Фонду соціального захисту інвалідів  відбувся круглий стіл на тему" Працевлаштування інвалідів".

    На зустріч були запрошені представники громадських організацій інвалідів,  директори та бухгалтери  підприємств громадських організацій інвалідів, представники працедавців, фахівці Ленінської районної  податкової інспекції й  управління пенсійного фонду в м. Севастополі.

    Присутні були ознайомлені із ситуацією у місті щодо інвалідів та їх працевлаштування. Станом на 01.04.2011р. на обліку Пенсійного Фонду і управління праці та соціального захисту перебуває 19534 громадян з інвалідністю, - це понад 5% загальної чисельності населення Севастополя.

   У Севастопольському міському центрі зайнятості на 27.05.2011р. зареєстровано 79 громадян із обмеженими фізичними можливостями, 76 громадян мають статус безробітного, із  них 52 отримують допомогу по безробіттю.

   Регіональна комісія  надала дані про роботу в місті  дев'ятнадцяти підприємств громадських організацій інвалідів, на яких працює понад 200 людей.

   Увагу присутніх привернула проблема приміщень, фінансів та кадрів підприємств, на яких працюють громадяни з обмеженими фізичними можливостями. За останні 10 років тільки 3 підприємства громадських організацій осіб із обмеженими фізичними можливостями отримали в оренду приміщення комунальної форми власності. Крім цього у Севастополі відсутні правові основи надання торгівельних місць для підприємств, на яких працюють особи з обмеженою працездатністю. Це важливе питання, тому що надання приміщень та торгових місць особам з обмеженими фізичними можливостями дозволить створити не менше 30 робочих місць для громадян із особливими потребами.  

  Учасниками круглого столу була розглянута «Концепція загальнодержавної програми «Національний план дій по реалізації Конвенції про права громадян з обмеженими фізичними можливостями та розвиток системи реабілітації громадян з інвалідністю» на період до 2020р. Одним із напрямків державної політики у цій сфері є підтримка соціальних підприємств, створених громадськими організаціями осіб з обмеженою працездатністю.

        Насамкінець були винесені пропозиції робочій групі по розробці Територіальної програми зайнятості населення Севастополя на 2012-2013 роки про включення конкретних заходів, які мають сприяти працевлаштуванню громадян із обмеженими фізичними можливостями та їх соціальній реабілітації.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux