Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Працевлаштування на Миколаївщині
Опубліковано 25 грудня 2009 року о 14:30

З метою підвищення мотивації до праці осіб із інвалідністю,  створення умов для безперешкодного доступу до інформації про вакантні робочі місця, вибір виду діяльності та можливість працевлаштування інвалідів на робочі місця з гідними умовами праці та її оплати Миколаївським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів упродовж останніх років систематично проводяться зустрічі з інвалідами працездатного віку та з роботодавцями, зокрема з підприємствами громадських організацій інвалідів.

Для особи з обмеженими фізичними можливостями робота, і все, що з нею пов’язане, є важливим фактором для усвідомлення своєї причетності до суспільства. Знайти себе у світі професій – означає гідно заробляти, відчувати свою спроможність максимально розкрити здібності. Існує пряма залежність між тим, наскільки люди задоволені своєю професією, і тим, наскільки щасливим вони сприймають своє життя. Основною складністю при виборі професії для людини- інваліда є те, що при  виборі доводиться враховувати не лише наявність відповідної освіти чи професії, але  й особливі потреби, пов’язані зі станом здоров’я. Іноді оптимальним вирішенням цієї проблеми для людей із особливими потребами є працевлаштування на підприємствах громадських організацій інвалідів. Співпраці з такими підприємствами Миколаївське обласне відділення Фонду приділяє особливу увагу.

      Напередодні Міжнародного дня інвалідів, з 16 по 20 листопада 2009 року, за ініціативою відділення проведено зйомки відео репортажів на підприємствах громадських організацій інвалідів у м. Миколаєві ( УВП УТОС, УВП УТОГ), у Миколаївському районі (ПОГ «Літопис») та у м. Вознесенськ (УВП УТОС, ПОГ «Етна»). Відео репортажі демонструвались у програмах «Новини», «Крапки над І» та «Ракурс» в ефірі ОДТРК «Миколаїв», ТРК «Сатурн», ТРК «Март».

30 листопада в Будинку культури УТОГ, в теплій дружній обстановці проведено зустріч з інвалідами – членами трудових колективів підприємств громадських організацій інвалідів. Під час зустрічі працівникам Миколаївського УВП УТОС, Миколаївського УВП УТОГ, Вознесенського УВП УТОС, ПОГ «Літопис», ПОГ «Вікторія» м. Нова Одеса було вручено грамоти та подяки Миколаївської ОДА, Головного управління праці та соціального захисту населення Миколаївської ОДА, Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів та Миколаївського ОВФСЗІ. Святковий настрій створювали концертні номери артистів – студентів Державного вищого училища культури та БК УТОГ. Інваліди отримали можливість поспілкуватись колективами, обговорити нагальні питання під час фуршету, організованого за допомогою керівників підприємств, обласного відділення Фонду та спонсорів.

Захід було висвітлено в місцевих засобах масової інформації.

Надалі трудові колективи вирішили систематично проводити такі зустрічі та продовжити цю добру традицію.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux