Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Працевлаштування на Київщині
Опубліковано 16 вересня 2013 року о 10:17

11 вересня 2013 року відбулась зустріч Київського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та підприємств Київської області.

На зустріч були запрошені керівники підприємств, які за поданими звітами у минулому 2012 році не виконали нормативу працевлаштування інвалідів.

Метою зустрічі було роз`яснення окремих положень ст. 19 та 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».

Відповідно до  ст.19  Закону  України  "Про основи соціальної захищеності інвалідів  в Україні" для підприємств, установ, організацій ,у тому числі підприємств, організацій громадських організацій інвалідів, фізичних осіб, які використовують найману працю, установлюють норматив робочих місць,  призначених для працевлаштування  інвалідів у розмірі не менше  чотирьох відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8до 25 осіб, - у кількості одного робочого місця.

     Середня облікова  кількість   працівників   на   підприємстві обчислюється  відповідно  до  Інструкції  зі  статистики кількості працівників,   зайнятих   у   народному    господарстві    України Міністерства статистики України від 07.07.95 р. N 171 ( z0287-95 ) (п.3.1-3.4).  Зокрема в п.1.14 цієї Інструкції рекомендовано: "Для визначення середнього рівня заробітної  плати  (доходу)  та  інших середніх  величин в цілому по підприємству (з розрахунку на одного працівника) пропонується застосування показника, "середньооблікова чисельність в еквіваленті повної зайнятості".

     Відповідно до ст.20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» підприємства, установи, організації ,у тому числі підприємства, організації    громадських організацій інвалідів, фізичних осіб, які використовують найману працю, де середньооблікова чисельність працюючих інвалідів менша, ніж установлено нормативом, передбаченим ст. 19 цього Закону, щороку сплачують відділенням Фонду соціального захисту інвалідів адміністративно-господарські санкції, сума яких визначається в розмірі середньою  річною  заробітною платою на відповідному підприємстві, в установі та ортанізації за кожне робоче місце, не зайняте інвалідом.  Для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських організацій інвалідів, фізичних осіб, на яких працює від 8 до 15 осіб, розмір адміністративно-господарських санкцій за робоче місце, призначене для працевлаштування інваліда і не зайняте інвалідом, визначається в розмірі половини середньо річної заробітної плати на відповідному підприємстві, в установі, організації, у фізичної особи, яка використовую найману працю.

По закінченню зустрічі були підведенні підсумки та надані відповіді на запитання.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux