Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Працевлаштували на залізницю
Опубліковано 12 вересня 2012 року о 11:33

Важливим завданням фахівців, які працюють у системі соціального захисту осіб із обмеженими фізичними можливостями, є формування у людей з інвалідністю розуміння важливості активізації власного потенціалу, зокрема, у сфері праці. Для вирішення цієї проблеми спеціалісти Рівненського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів спільно з фахівцями служби зайнятості проводять цілеспрямовану роботу із непрацюючими людьми з інвалідністю та роботодавцями. Удосконалюється співпраця із соціальними партнерами, спрямовуються зусилля на підвищення трудової активності всіх осіб з інвалідністю, а не тільки тих, що звернулися  до центру зайнятості. Прикладом такої співпраці є працевлаштування у Рівненську дирекцію залізничних перевезень Львівської державної залізниці двох осіб з інвалідністю.

Спеціалісти відділення Фонду щомісяця аналізують вакансії для осіб з інвалідністю, які роботодавці подають до центру зайнятості. Спеціалісти служби зайнятості опрацьовують списки осіб з інвалідністю (надані медико-соціальними експертними комісіями), які не перебувають на обліку у службі зайнятості, але тривалий час пошукують роботу.

У результаті спільної роботи до Рівненської дирекції залізничних перевезень Львівської державної залізниці було направлено для співбесіди дві особи з інвалідністю, які вже давно шукають роботу самостійно, але реєструватися  в центрі зайнятості бажання не мали.

Надія Кирилівна, звільнена з роботи в далекому 2006 році, не вірила, що хтось може їй допомогти в працевлаштуванні, в тому числі і центр зайнятості. Хоч працювати хотіла, оскільки виховує дітей сама, без чоловіка, часто лікується, пенсії не вистачає навіть на ліки. Допомагають у всьому донечки: в літній період діти збирають чорниці, інші дари природи та й таким чином підтримують сімейний бюджет. Пані Надія при співбесіді зі сльозами на очах сказала: «Куди я піду, кому потрібен такий працівник. Немає кому за мене навіть слово замовити».

Анатолій Павлович на Сарненщину потрапив з Володимирецького району. Трудова діяльність припинена через хворобу ще 1998 році. «Тяжкі роки життя вже в минулому, а зараз здоровя краще, можна було б і працювати, та де тепер знайдеш роботу?», ось його слова.

Ці люди були направлені до керівника кадрової служби підприємства. Після успішної співбесіди претенденти пройшли  медичну комісію та були прийняті на роботу:  Анатолій Павлович - станційним робітником, Надія Кирилівна - прибиральником виробничих приміщень.

Радості не було меж як в самих працевлаштованих, так і в їхніх рідних. «Це просто сон»,  - твердили вони в один голос.

Спеціалісти, які допомогли працевлаштуватись Анатолію Павловичу та Надії Кирилівній, почули слова вдячності за змогу знову реалізувати своє конституційне право на працю.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux