Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Популяризуємо положення Конвенції про права інвалідів
Опубліковано 10 жовтня 2013 року о 11:15

       У приміщенні Суворовської районної у м. Херсоні ради відбулося засідання круглого столу з питання популяризації положення Конвенції про права інвалідів. Вела засідання заступник директора Департаменту соціального захисту інвалідів Херсонської обласної державної адміністрації О.Князєва, яка ознайомила учасників заходу з порядком денним та представила присутніх. До участі були запрошені представники обласного центру зайнятості, Департаменту освіти, молоді та спорту, Департаменту охорони здоров’я, Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Одеське казенне екпериментальне протезно-ортопедичне  підприємство Херсонська дільниця, обласні організації УТОС  та УТОГ.

         Начальник відділу працевлаштування обласного центру зайнятості Г.Візниця інформувала присутніх про роботу служби зайнятості з інвалідами області: у кожному районному центрі зайнятості виділено спеціальне комп’ютеризоване місце для обслуговування інвалідів та визначено конкретного працівника для роботи  окремо з ними. Вона також зазначила, що служба зайнятості веде активний пошук підприємств, які бажають створити робочі місця для інвалідів за рахунок єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. А також відмітила, що обласний центр зайнятості працює у тісному співробітництві з Херсонським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів.

         Заступник директора Херсонського обласного відділення Фонду О.Ракша інформував присутніх про роботу відділення в світлі положень Конвенції про права інвалідів. Він також зазначив, що відділення відповідно до свого Положення проводить систематичну роботу з роботодавцями по створенню робочих місць для працевлаштування інвалідів та щодо сплати ними адміністративно-господарських санкцій, які не виконали  цей норматив. Так, протягом 9 місяців поточного року працівниками відділення проведена роз’яснювальна робота зі 199 роботодавцями області. Крім того, відділення проводить фінансування навчання в вищих навчальних закладах за кошти Фонду.

         Заступник директора Департаменту охорони здоровя А.Пасіка розповів про роботу обласних МСЕК по визначенню первинної інвалідності по зору, слуху та підтвердження цих інвалідностей.

         Голова ХОО УТОС Ю.Осадчук звернувся до ДСЗН з питання допомоги встановлення двох світлофорів із звуковими сигналами для інвалідів по зору в м. Херсоні там, де вони часто перебувають. Оскільки їх звернення до Херсонської міської влади протягом тривалого часу не дали позитивних результатів. Він запропонував на наступне засідання запросити представників ПФУ та ДАЇ, оскільки до цих служб є наболілі питання.

         В заключному виступі О.Князєва подякувала учасникам заходу за активність та зазначила, що всі проблеми, які були озвучені учасниками «круглого столу», будуть розглянуті та про їх вирішення зацікавлені сторони будуть поінформовані окремо.

 

 

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux