Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Пленум Центрального правління УТОС
Опубліковано 17 жовтня 2016 року о 14:58

у приміщенні будинку культури ПОГ «Одеське УВП УТОС» відбувся черговий ІІ пленум Центрального правління УТОС. У зазначеному заході прийняли участь: Голова Центрального правління УТОС Більчич В.М., представник Міністерства соціальної політики України Луцик Л. І., голова Одеської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України Сурілова  Л. І., головний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я та соціального захисту населення Одеської обласної адміністрації Загуба Ю. Б., директор Одеського обласного відділення ФСЗІ Кольцов В. М., заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями і громадськістю, організаційної та  кадрової роботи Одеського обласного відділення ФСЗІ Войцеховська А. С., а також керівники підприємств і організацій УТОС регіонів України.

         Учасниками пленуму обговорювались нові підходи до вирішення своїх статутних цілей та завдань роботи структурних підрозділів Товариств в сучасних умовах. Незважаючи на економічну та політичну нестабільність в державі, структурні підрозділи Українського товариства сліпих продовжують наполегливо виконувати свої функції по соціальному захисту людей з інвалідністю по зору та інтеграції їх в суспільства. Проводиться робота по виконанню рішень XVII з'їзду УТОС та прийнятих з'їздом Основних напрямків діяльності УТОС на 2016-2020 р. р.

             Також підіймались питання щодо організаційної сфери діяльності УТОС яка потребує підвищення уваги з боку керівників первинних та обласних організацій питання активізації роботи  по збільшенню чисельності членів Товариства, застосування ефективних методів залучення до членства в УТОС молоді з числа людей з інвалідністю по зору, в тому числі учнів шкіл-інтернатів для дітей з вадами зору. В цьому плані заслуговує на вивчення та розповсюдження по системі УТОС досвід Кременчуцького, Краматорського, Обухівського, Барського УВП, де адміністраціями та правліннями первинних організацій здійснена певна організаційна та технічна робота, яка дозволила цим підприємствам  в першому півріччі ц. р. підвищити чисельність працюючих людей з інвалідністю по зору.

        Постійно удосконалюються методи та ведеться пошук нових можливостей працевлаштування людей з інвалідністю по зору поза системою УТОС Волинською, Дніпропетровською, Львівською, Одеською та іншими обласними організаціями, що приносить їм позитивні результати в цій сфері статутної діяльності.

           Прикладом для структур УТОС успішних дій у напрямку отримання фінансової допомоги має служити робота Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької та інших обласних організацій, в результаті якої ними було виграно та отримано фінансові гранти від приватних і державних структур та благодійних фондів і використано на утримання основних засобів, розвиток навчальних баз та проведення організаційних заходів.

          Певних успіхів в роботі по забезпеченню людей з інвалідністю по зору матеріальною допомогою досягнуто первинними організаціями  Київської, Волинської, Львівської, Хмельницької та інших обласних організацій.

           Поряд з тим  обговорювались і проблемні питання, які існують на сьогодні по системі УТОС та в державі в цілому, а саме: робота по зовнішньому озвученню громадського транспорту,  облаштування відповідно до вимог стандартів доступності наземних та підземних переходів, паркування легкового автотранспорту в місцях пересування людей з інвалідністю по зору та інше. Крім того, існує ряд проблем у забезпеченні людей з інвалідністю по зору інформаційною доступністю, в тому числі: періодичними виданнями та літературою шрифтом Брайля, новими примірниками різного роду озвученої літератури, можливістю користування тифлокомп'ютерами, тощо. Забезпечення фінансовими ресурсами видавничої діяльності Будинку звукозапису і друку УТОС. Потребує активізації робота по забезпеченню людей з інвалідністю по зору тифлозасобами, наданню їм допомоги в оформленні субсидій, отриманні пільг та соціальних послуг.

Також хотілось би зазначити, що на Пленумі було передано у користування Одеського УТОС благодійною організацією «Міжнародний Благодійний Фонд «Давай Допоможемо» принтер, що друкує шрифтом Брайля.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux