Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Перевірка використання коштів Фонду
Опубліковано 15 грудня 2015 року о 14:48

9 грудня поточного року фахівці Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів здійснили виїзну перевірку Херсонського обласного центру фізичної культури та спорту інвалідів “Інваспорт” з питання  виконання умов договорів щодо заходів, спрямованих на фізкультурно-спортивну реабілітацію інвалідів, проведених за рахунок коштів безповоротної фінансової допомоги відділення Фонду.

Директор відділення І.Колотинська зустрілася із заступником директора обласного центру “Інваспорт” В Шубіним. Він інформував, що на сьогодні спортивний рух спортсменів-інвалідів Херсонщини займає в Україні лідируючі позиції. У регіональному центрі “Інваспорт” і ДЮСШІ зараз тренуються 232 спортсмени-інваліди, яких готують 29 тренерів, шестеро з них – заслужені тренери України.

Щороку у складі національної збірної команди України з різних видів спорту виступають 30-35 спортсменів „Інваспорту” Херсонщини. Лише у 2015 році 553 спортсмени центру „Інваспорт” брали участь у 137 різних спортивних заходах, вибороли 114 нагород, з яких 55 золотих медалей. Так, майстер спорту міжнародного класу Єлизавета Мерешко стала триразовою чемпіонкою і двічі срібною призеркою чемпіонату світу з плавання, заслужена майстер спорту Наталія Урсуленко здобула дві золотих медалі на чемпіоаті Європи з легкої атлетики, майстри спорту міжнародного класу Антон Велієв і Мілана Ковальова на чемпіонаті Європи з настільного тенісу вибороли дві золоті і дві бронзові медалі. У наступному році захищати честь держави на Паралімпіаді в Бразилії будуть 12 херсонців-паралімпійців.

У 2015 році за  кошти Фонду у сумі більш як 97,5 тис. гривень група центру „Інваспорт” у складі 21 особи – інваліди і супроводжуючі пройшли двотижневу фізкультурно-спортивну реабілітацію у Західному реабілітаційно-спортивному центрі (Львівська область).

Спеціалісти відділення Фонду ознайомились із бухгалтерськими документами стосовно використання коштів на фізкультурно-спортивну реабілітацію інвалідів. Всі надані “Інваспорту” кошти використовуються за цільовим призначенням.

В.Шубін та працівники центру дякували Фонд соціального захисту інвалідів, за кошти якого щорічно проходять реабілітацію спортсмени-інваліди, і Херсонське обласне відділення Фонду – за постійну підтримку та співпрацю. Вони також дякували за реабілітаційне обладнання, яке було отримане центром «Інваспорт» за кошти Фонду соціального захисту інвалідів, та висловили надію, що в майбутньому інваліди-спортсмени зможуть отримати від Фонду нове обладнання, яке їм вкрай необхідне для досягнення високих спортивних результатів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux