Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Перевірка цільового та ефективного використання коштів
Опубліковано 23 вересня 2014 року о 14:07

Комісією Херсонського обласного відділення Фонду на чолі з директором відділення І.Колотинською здійснено планову перевірку цільового та ефективного використання коштів державного бюджету по КПКВК 2505030 “Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів та ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військових пам’ятників та з увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років” за попередній рік та 8 місяців 2014 року в Херсонській обласній організації УТОС.

Ю.Осадчук, голова правління ХОО УТОС, ознайомив працівників відділення з діяльністю організації та її проблемами. Він розповів, що в області членами організації УТОС є 945 осіб, які входять до складу Херсонської ТВПО та Новокаховської ТПО. Обласна організація УТОС здійснює свою діяльність в тісному контакті з місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування і громадськими організаціями, товариствами та спілками інвалідів. Існує постійний зв’язок обласної організації УТОС з обласним відділенням Фонду. Відповідно до кошторису, плану асигнувань обласній організації УТОС на 2014 рік передбачено фінансування в сумі 145770.00 грн. Ці кошти використовуються на зазначені цілі.

При Херсонській обласній організації УТОС діє учбово-комп’ютерний центр, який обладнаний комп’ютерними, тифлокомплексами для незрячих, на яких встановлено спеціальні озвучені програми екранного доступу. У цьому центрі кожен бажаючий може отримати повну інформацію з питань комп’ютерних технологій  для незрячих і навчитись працювати на персональному комп’ютері та в мережі інтернет. Також існує спеціальна бібліотека для сліпих, де багато різноманітної озвученої літератури на аудіокасетах і аудіодисках МР3, які отримують за рахунок спонсорської допомоги. На території УВП  УТОС  працює здоров пункт, в якому кожен незрячий може отримати медичну допомогу: а саме консультацію та лікування у лікаря-офтальмолога та різні види допомоги  у фельдшера. А ще кожен бажаючий може приймати участь у художній самодіяльності – виступати на різноманітних конкурсах і змаганнях, відвідувати спортзал, гуртки з шахів, шашок, амреслінгу,  паурліфтінгу та інші.

Також  організація УТОС по можливості допомагає  дитячому садочку №22, в якому виховуються 125 дітей з порушеннями зору  та спеціалізованим  класам школи №11, де навчаються 195 учнів з такими  ж проблемами.

Херсонська обласна організація УТОС докладає усі зусилля для того, щоб полегшити та покращити життєдіяльність членів своєї організації у різних напрямках.

Директор та працівники відділення подякували голові організації за інформацію  та  обговорили плани щодо співпраці у подальшому.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux