Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Одеське обласне відділення Фонду взяло участь у Форумі ветеранів війни «Сильні України»
Опубліковано 25 березня 2024 року о 16:45

18 березня 2024 року в Одесі відбувся Регіональний спортивний форум ветеранів війни «Сильні України». Організаторами форуму виступили відділ по роботі з ветеранами та військовослужбовцями партії «Слуга Народу», ГО «Федерація стронгмену України» (ФСУ) та її почесний президент Василь Вірастюк, Одеський державний університет внутрішніх справ, Одеська обласна рада та її голова Григорій Діденко.

У заході також взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, МВС, представник урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю ОДА, фахівці Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, громадські організації та учасники бойових дій.

 Учасники Форуму обговорили ідеї започаткування міжнародних змагань серед ветеранів під егідою України та компенсацію відряджень на спортивні змагання для ветеранів, наголосили на важливості комунікації між ветеранами та органами влади. Мова йшла і про спортивно-ветеранську політику на Одещині, про роботу реабілітаційних центрів та адаптацію міського середовища до осіб з інвалідністю.

Зокрема, МВС активно залучає ветеранів до роботи у соціальних підрозділах, наприклад до операторів системи 112 тих Героїв, які користуються кріслами колісними. Такі центри уже відкриті в Києві та Львові, цього року заплановано відкриття і в Одесі.

Перший заступник голови Одеської ОДА Олександр Харлов наголосив, що в області діє 17 закладів охорони здоров’я, які надають послуги з реабілітації.

«На Одещині відновили реалізацію деяких проєктів недобудованих реабілітаційних центрів. Зокрема, у Южному, де центр був побудований на 70%. Ще один реабілітаційний центр будується в Ізмаїлі», - зазначив перший заступник.

Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю поінформував учасників Форуму щодо порядку забезпечення допоміжними засобами реабілітації (ДЗР) осіб з інвалідністю та інших категорій громадян, безоплатного отримання ДЗР особами, які пройшли лікування у гострому періоді і проходять реабілітацію, та надалі потребуватимуть протезування за рахунок державного бюджету.

Почесний президент ФСУ Василь Вірастюк звернув увагу на те, що якщо ветеранські змагання вже відбуваються регулярно, то питання тренування ветеранів все ще стоїть гостро.

«Для того, щоб ветеран міг тренуватися, йому потрібні умови. Зокрема, ФСУ створила мобільний додаток, через який кожен охочий може знаходити спортивні зали та тренерів, готових працювати саме з ветеранами. Таким чином формується всеукраїнська база даних щодо ветеранського спорту», - зазначив Вірастюк.

Ветеран, учасник змагань «Сильні України», рекордсмен світу з адаптивного стронгмену Олександр Швачка наголосив на важливості створення ветеранської спільноти, яка промотує реабілітацію через спорт.

Народний депутат Олексій Леонов зауважив, що Одеса має все необхідне для створення національного хабу з реабілітації: мережу санаторно-курортних закладів, фахівців, природні умови та велике бажання працювати на створення безбар’єрного середовища в регіоні.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux