Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Одеське обласне відділення Фонду консультує Одеський обласний центр зайнятості щодо порушників створення робочих місць для осіб з інвалідністю в регіоні
Опубліковано 11 березня 2024 року о 14:00

05 березня 2024 року відбулась робоча зустріч керівника Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталія Кольцова з директором Одеського обласного центру зайнятості Микитою Коренєвим.

У межах діючого Меморандуму між регіональним відділенням Фонду та Одеським обласним центром зайнятості про співпрацю, сторонами передбачено якісне надання послуг з професійної та соціально-трудової підтримки, надання інформаційної та консультаційної допомоги з питань працевлаштування особам з інвалідністю.

Щороку відділення Фонду надає Обласному центру зайнятості інформацію про роботодавців, які не виконали норматив створення робочих місць для осіб з інвалідністю. 

Віталій Кольцов проінформував про основні напрямки роботи відділення Фонду, зокрема, забезпечення в межах своїх повноважень реалізації заходів щодо сприяння зайнятості та працевлаштування таких осіб. Також надав роз’яснення про встановлені нормативи робочих місць для найму осіб з інвалідністю, порядок застосування адміністративно-господарських санкцій у разі невиконання нормативу, визначеного чинним законодавством.

Обговорено спільні напрямки в роботі щодо підприємств, які порушують нормативи створення робочих місць та надають звіт за формою №3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)», відповідно до наказу Мінекономіки від 12 квітня 2022 року № 827-22.

Список підприємств-порушників подано для подальшого опрацювання щомісячних звітів таких компаній.

В ході зустрічі було обговорено шляхи реалізації спільних напрямків в роботі щодо надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, в тому числі осіб з інвалідністю, за рахунок коштів Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, відповідно до Постанови КМУ від 10 лютого 2023 № 124.

Керівник відділення звернув особливу увагу на те, що незмінним залишається обов’язок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, які використовують найману працю, створювати робочі місця для осіб з інвалідністю, у тому числі спеціальні робочі місця. Також створювати умови праці з урахуванням індивідуальних програм реабілітації і забезпечувати інші соціально-економічні гарантії, передбачені законодавством, надавати державній службі зайнятості інформацію, необхідну для організації працевлаштування осіб з інвалідністю.

За результатами робочої зустрічі сторонами узгоджено шляхи подальшої співпраці між територіальним відділенням Фонду та центрами зайнятості області, щодо реалізації спільних програм, в тому числі компенсації роботодавцям за працевлаштування осіб з інвалідністю, надання послуг з професійної та соціально-трудової підтримки, інформаційної та консультаційної допомоги щодо найму таких осіб.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux