Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Обговорили розвиток протезно-ортопедичної галузі
Опубліковано 28 січня 2015 року о 16:22

На Київському казенному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві обговорили проект змін до наказу Міністерства від 18.04.2012 за №215 „Деякі питання придбання технічних та інших засобів реабілітації”. Захід був організований за дорученням першого заступника Міністра соціальної політики Василя Шевченка під головуванням директора Фонду соціального захисту інвалідів Сергія Артюха та директора Департаменту соціального захисту інвалідів Мінсоцполітики Оксани Полякової.

Обговорення викликало чималий інтерес у громадських організацій інвалідів, протезно-ортопедичних підприємств усіх форм власності, користувачів технічних та інших засобів реабілітації, волонтерів, засобів масової інформації. Велика чисельність учасників розширеного засідання засвідчила актуальність питання подальшого розвитку ринку протезно-ортопедичної продукції, спрощення механізму відбору підприємств, які будуть забезпечувати осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації за рахунок коштів державного бюджету, підвищення якості продукції та рівня надання послуг.

Директор Фонду соціального захисту інвалідів Сергій Артюх наголосив, що Фонд розпочне процедуру укладання договорів щодо забезпечення людей з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації у 2015 році як тільки експертна комісія під головуванням першого заступника Міністра Василя Шевченка на своєму засіданні розгляне за нині чинним порядком, затвердженим наказом Міністерства від 18.04.2012 за №215, документи від підприємств, прийом яких розпочався 31 грудня 2015 року.

Директор Фонду закликав, насамперед, виробників протезно-ортопедичних підприємств ефективно використовувати усі напрацювання, яких досягнуто в галузі. Адже, незважаючи на економічні негаразди та події на Сході України, 300 тисяч людей із обмеженими фізичними можливостями одержують необхідну їм допомогу своєчасно та у повному обсязі. Було оприлюднено цифру у 820 мільйонів гривень, які передбачені у бюджеті на 2015 рік для людей з інвалідністю.

Також Сергій Артюх висловив готовність особисто зустрітися і вислухати побажання кожної присутньої на обговоренні людини, яка використовує технічні чи інші засоби реабілітації та має своє бачення щодо якості продукції, спрощення механізму надання послуг тощо. Зокрема, заплановано ряд зустрічей із учасниками АТО, які мають потребу у технічних та інших засобах реабілітації.

Насамкінець обговорення учасники виокремлювали конструктивність заходу, його актуальність, та наголошували на необхідності й надалі проводити такі зустрічі, завдяки яким можна досягнути нового, більш ефективного рівня соціального захисту людей із особливими потребами.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux