Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
«Обери професію за покликанням»
Опубліковано 13 травня 2014 року о 12:08

        Представник Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів прийняв участь в засіданні круглого столу на тему профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю в міському центрі зайнятості та побував на ярмарку вакансій для молоді «Обери професію за покликанням», яку організувала служба зайнятості Закарпаття, за участі соціальних партнерів, делегацій навчальних закладів міста, колективів шкіл та профтехучилищ, учнівської молоді.

Засідання відбулося під головуванням директора міського центру зайнятості С.М.Олексіюка за участі головних фахівців обласного та міського центрів зайнятості, головного спеціаліста управління освіти Ужгородської міської ради Шляхти Н.М., заступника начальника відділу взаємодії з роботодавцями і громадськістю, організаційної та кадрової роботи відділення Фонду А.А.Рішко, заступника директора з виховної роботи Ужгородського вищого комерційного училища Київського НТЕУ Скиби М.П., керівника Ужгородського центру професійно-технічної освіти Тимко С.М., представників приймальної комісії ВНЗ «Східно-Європейського слов'янського університету», засобів масової інформації та інших.

Учасники круглого столу відмітили гостру потребу в своєчасній та ефективній профорієнтаційній роботі з молоддю на різних рівнях, необхідність підняття престижу робітничих професій, опанування яких гарантуватиме подальше працевлаштування та фінансову стабільність. Питання профорієнтації та самовизначення торкнулося і такої вразливої категорії як молоді особи з інвалідністю.

Представник відділення Фонду розповів про увагу, які приділяє відділення навчанню та перекваліфікації у навчальних закладах, центрах професійної реабілітації осіб з інвалідністю для здобуття ними майбутньої професії; механізм надання фінансової допомоги інвалідам на  навчання. Для громадян, які вперше звертаються до відділення Фонду за фінансовою допомогою, відповідальні працівники проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу, а також скеровують до міської служби зайнятості для вжиття профорієнтаційних заходів з метою врахування потреб, знань та вмінь інваліда та попиту на ринку праці.

Зустріч сприяла конструктивному обміну думками, досвідом учасників зібрання та консолідації зусиль в профорієнтаційній роботі в регіоні з учнівською молоддю.

Організатори ярмарку вакансій для молоді «Обери професію за покликанням» вручили Подяки офіційним делегатам за співпрацю, активну участь та вагомий внесок у реалізацію державної політики і сфері зайнятості у напрямку профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю. Протягом заходу численна учнівська молодь  отримала можливість проконсультуватися у фахівців з профорієнтації і підбору професії, пройти тестування, отримати вичерпні відповіді від членів приймальних комісій навчальних закладів, розглянути презентаційні стенди та вироби з різних матеріалів і технік виконання студентів професійно-технічних навчальних закладів. На стенді профінформування міського центру зайнятості для осіб з інвалідністю розміщено оголошення Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів про умови надання фінансової допомоги на оплату вартості навчання та перекваліфікації.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux