Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Неповторний колір долі
Опубліковано 16 грудня 2011 року о 09:47

Щорічне відзначення Міжнародного дня інвалідів має сприяти кращому розумінню проблем людей цієї категорії, реалізації можливостей інвалідів та гарантувати рівні з іншими громадянами права для участі в найрізноманітніших сферах політичного, соціального, економічного та культурного життя, а також ще раз проаналізувати вже зроблене для вирішення проблем людей із обмеженими фізичними можливостями та визначити, що ще необхідно зробити.

 

У Миколаївській Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького з нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів відбувся інформаційно-консультаційний захід «День соціального діалогу», організований Миколаївським обласним центром зайнятості за участю партнерів соціальної сфери, які опікуються проблемами людей із обмеженими фізичними можливостями.

У рамках заходу, на ярмарку вакансій, відвідувачі мали нагоду ознайомитися з базою вакансій обласного центру зайнятості, роботодавці м.Миколаєва безпосередньо представили вакантні посади для осіб із обмеженими фізичними можливостями. В результаті 12 безробітних запрошено на роботу, 24 – до кадрового резерву підприємств та на співбесіду.

Крім того, безробітним із обмеженими фізичними можливостями було надано 275 кваліфікованих консультацій з юридичних питань, правових аспектів праці, професійного навчання на виробництві та стосовно працевлаштування.

Свої інформаційні та консультаційні послуги відвідувачам надавали представники Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Миколаївській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області, обласного Центру медико-соціальної експертизи.

Учасники семінару брали участь в анкетуванні, де вказували труднощі під час працевлаштування, серед яких: відсутність вакансій за професією (60%), незацікавленість роботодавців у створенні спеціальних умов праці (52%), відсутність гнучкого графіку роботи в запропонованій роботі (33%), а також низький рівень оплати праці та далека відстань місця роботи від місця проживання. Стосовно вирішення питань працевлаштування, опитані виказали побажання щодо збільшення кількості вакансій, в тому числі з гнучким графіком роботи та за місцем проживання.

Аби відвідувачі заходу дещо відволіклися від повсякденних проблем та отримали позитивні враження, вихованці школи-інтернату для дітей з вадами слуху, студенти Миколаївського коледжу культури і мистецтв та Чорноморського державного університету ім. П.Могили організували музичні вітання.

Оскільки кожна людина – це окрема доля, окрема особистість, яка має свої здібності, свої особливі потреби. Тому метою заходу було комплексне надання послуг служби зайнятості, партнерів соціальної сфери та роботодавців кожному відвідувачу.

Із початку року на обліку в обласній службі зайнятості перебувала 831 особа з інвалідністю, з них працевлаштовано – 238, у тому числі, 5 – на підприємствах, заснованих громадськими організаціями інвалідів. Професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації пройшли 72 людини з інвалідністю, 3 із них за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів.

Отже, якщо людина з інвалідністю прагне до самореалізації, то за допомогою спільних зусиль влади, партнерів соціальної сфери та роботодавців можливо створити всі умови для успішної інтеграції осіб з обмеженими можливостями в суспільство.

За підсумками заходу за плідну співпрацю, розвиток соціального партнерства у вирішенні питання соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями та реалізації державної політики зайнятості Миколаївським обласним центром зайнятості оголошено Подяку Миколаївському обласному відділенню Фонду соціального захисту інвалідів.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux