Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська: Закон «Про зайнятість населення» за рік реалізації продемонстрував свою ефективність
Опубліковано 23 грудня 2013 року о 11:06

Реалізація Закону «Про зайнятість населення» дозволила протягом року вдвічі збільшити кількість працевлаштованих громадян з числа малоконкурентних на ринку праці. Про це повідомила Міністр соціальної політики Наталія Королевська, виступаючи на Всеукраїнських зборах Державної служби зайнятості з нагоди 23-ї річниці її утворення.

«Завдяки запровадженню Законом «Про зайнятість населення» додаткових гарантій у працевлаштуванні малоконкурентних на ринку праці осіб впродовж 11 місяців цього року за направленням Держслужби зайнятості працевлаштовані майже 147 тис. таких безробітних. Це майже удвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року», - сказала вона.

Наталія Королевська також відзначила, що з червня запрацював механізм компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску. З його використанням вже працевлаштовано 7,6 тис. осіб. «Ми розуміємо, що це ще тільки початок. І я переконана, що незабаром результати стануть більш вагомими», - висловила вона упевненість.

Водночас, за словами Міністра, зростає рівень працевлаштування безробітних після проходження професійного навчання. Загалом у січні-листопаді за направленням центрів зайнятості проходили професійне навчання 203 тисячі 800 безробітних. «Рівень працевлаштування безробітних після закінчення такого навчання зріс з 81,9% у січні-листопаді 2012 р. до 87,6% у січні-листопаді 2013 р.», – повідомила вона.

Серед інших досягнень Закону «Про зайнятість населення» Наталія Королевська назвала можливість відкриття власної справи, отримавши одноразову річну допомогу з безробіття (у січні-листопаді цим правом скористалися 14,8 тис осіб), а також підвищення кваліфікації чи перекваліфікації громадянами старшими за 45 років (з початку року понад 18,6 тис. осіб, у тому числі – 10,5 тис. безробітних).

Разом із тим Міністр відзначила, що досягнути таких результатів було б неможливо без запровадження нової філософії та стратегії діяльності служби зайнятості. За її словами, головною метою стало не тільки надання людині допомоги по безробіттю, а забезпечення достойного робочого місця або допомоги у започаткуванні власної справи.

«Служба зайнятості почала впливати на ринок праці завдяки стимулюючим механізмам. Це велике зрушення. Звичайно, далеко не все відбувається гладко. Але найважливіше те, що ця робота розпочалася, і вона позитивно сприймається і роботодавцями, і тими, хто шукає роботу», - підсумувала Наталія Королевська.

Серед головних завдань на наступний рік Міністр визначила продовження роботи у запровадженні нових підходів до стимулювання зайнятості та створення нових робочих місць. Для цього Мінсоцполітики вже розроблено пакет законодавчих ініціатив. Зокрема, щодо надання дотації роботодавцям у розмірі 12 прожиткових мінімумів за кожного працевлаштованого на нове робоче місце безробітного з числа молоді, для кого це перше робоче місце, а також розвитку дистанційної форми роботи та інші.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux