Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська закликала громадські організації до активної спільної роботи в 2014 році
Опубліковано 10 лютого 2014 року о 11:25

Мінсоцполітики та громадські організації затвердили план та пріоритетні напрями спільної роботи на 2014 рік. Про це заявила в.о. Міністра соціальної політики Наталія Королевська під час засідання Народної колегії.

«Одним із пріоритетних напрямів спільної роботи Мінсоцполітики та громадських організацій на 2014 рік стане поліпшення якості наданих соціальних послуг громадянам. І мова йде про всю їх сукупність - починаючи з призначення або перерахунку пенсій, і закінчуючи послугами, які надаються людям в територіальних центрах, будинках престарілих, інтернатах», - сказала Наталія Королевська.

Зокрема, за словами в.о. Міністра, цього року необхідно активізувати залучення недержавних організацій до надання соціальних послуг. Це дозволить не тільки підвищити якість послуг, а й більш раціонально використовувати кошти. Вона зазначила, що в процесі поширення цієї практики дуже важливо, щоб не постраждали люди, щоб вони могли і далі отримувати гарантований обсяг послуг.

«У цьому питанні без підтримки громадських організацій - не обійтися. Тому закликаю вас не тільки взяти контроль за цим процесом, а й активно підключатися до нього в якості виконавців», - звернулася до представників громадських організацій Наталія Королевська.

Підбиваючи підсумки минулого року, Наталія Королевська подякувала представникам «Народного контролю» за активну позицію в питаннях контролю за організацією оздоровлення пільгових категорій громадян, а також харчування дітей-чорнобильців. В.о. Міністра підкреслила, що, на жаль, це ті сфери, де Міністерство не має можливості самостійно на 100% проконтролювати ситуацію, адже мова йде про сотні шкіл, таборів і санаторіїв.

«Ще одна сфера, за яку хочу висловити вам подяку, - це контроль за розподілом гуманітарної допомоги», - сказала Наталія Королевська, нагадавши, що з початку року працює новий порядок визнання вантажів гуманітарною допомогою. За словами в.о. Міністра, його мета - зробити цей процес максимально прозорим і уникнути ситуацій, коли під виглядом гуманітарних вантажів в країну потрапляє контрабанда. «І у виявленні таких випадків нам знову ж допомагають народні контролери, - підкреслила Наталія Королевська.

Також Наталія Королевська відзначила роботу членів Народної колегії у складі тематичних робочих груп при Міністерстві та їх активну позицію в розробці деяких документів. Зокрема, мова йде про Концепцію соціальної політики до 2023 року, розробку проектів законів щодо посилення соціального захисту вдів чорнобильців та дітей-чорнобильців, підготовку програми оздоровлення та відпочинку дітей до 2017 року, а також нових ініціатив у сфері зайнятості та проектів рішень в гендерній сфері.

Окремо Наталія Королевська підкреслила, що в умовах політичної та економічної ситуації в країні дуже важливо зберегти стабільність і соціальний мир. «І завдяки зусиллям усіх без винятку працівників соціальної сфери та громадських організацій ми маємо абсолютно контрольовану ситуацію в кожному з регіонів. Ми виходили з того, що прості люди, не має значення - на Заході чи на Сході - не повинні стати заручниками протистояння», - сказала вона.

Представники громадських організацій підтримали таку позицію Наталії Королевської, зазначивши, що, зі свого боку, готові також докласти зусиль для підтримки соціального миру і стабільності.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux