Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська: За 9 місяців 2013 року на соціальні видатки було виділено близько 311,5 млрд. грн.
Опубліковано 25 жовтня 2013 року о 09:57

Загальна сума соціальних видатків за 9 місяців склала близько 311,5 млрд. грн. - на 37 млрд. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час Колегії Міністерства.

«Загальна сума соціальних видатків за 9 місяців склала близько 311,5 млрд. грн. Це майже на 12% або на 37 млрд. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року», - сказала Наталія Королевська.

Соціальні видатки із загального фонду держбюджету профінансовано на більш ніж 213 млрд. грн., що на 12% або на 24 млрд. грн. більше, ніж у 2012 році. Зокрема, за її словами, на оплату праці бюджетників та грошове забезпечення було виділено 96,7 млрд. грн., а на пільги і субсидії - 4,5 млрд. грн.

«У вигляді пенсій люди отримали 186,9 млрд. грн. - на 15 млрд. грн. більше, ніж у 2012 році», - зазначила Наталія Королевська.

Вона наголосила, що 26 жовтня буде забезпечено виплату пенсій у повному обсязі за поточний місяць, а по «дитячих» виплатах та житлових субсидіях на сьогодні заборгованість відсутня. „Гроші перераховані в регіони. Якщо хтось ще не отримав їх, то він гарантовано отримає їх до кінця місяця», - сказала вона.

Крім того, фонди соціального страхування повністю розрахувалися за вересень за такими виплатами, як по вагітності та пологах, за щомісячними і одноразовими страховими виплатами потерпілим на виробництві та членам їх сімей, а також за видатками на медичний і спеціальний догляд за інвалідами.

За словами Наталії Королевської, сума виплат фондів з початку року склала 19,2 млрд. грн., що на 2 млрд. 131,59 млн. грн. більше, ніж станом на 21 жовтня 2012 року.

Вона сказала, що вчора на засіданні Уряду Прем'єр-міністр України зазначив, що питання затримок по страхових виплатах фондів соцстрахування буде вирішено. «Ми зі свого боку для цього максимально мобілізували всі наявні ресурси. Я доручила фондам соціального страхування щодня в ручному режимі проводити звірки платіжних доручень з Казначейством і негайно передавати їх на виконання. Крім того, я заборонила фондам соцстрахування здійснювати будь-які платежі, поки не будуть здійснені всі соціальні виплати», - зазначила Наталія Королевська.

Вона повідомила, що підготовлено проект рішення Кабінету Міністрів, яке дозволить визнати всі соціальні виплати, здійснювані фондами соцстрахування, в якості захищених статей. Тоді Казначейство буде здійснювати страхові виплати в автоматичному режимі, як це відбувається при виплаті за державними гарантіями.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux