Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська: В Україні зменшується кількість випадків, коли батьки відмовляються від новонароджених
Опубліковано 23 липня 2013 року о 09:46

Мінсоцполітики буде підтримувати успішні практики, спрямовані на попередження соціального сирітства, і заохочувати діяльність громадських організацій у цій сфері. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час відвідування соціальної квартири в м. Києві.

 

«Сьогодні ми відвідали першу «соціальну квартиру» у Києві, яка була створена для тимчасового перебування вагітних жінок та молодих матерів з дітьми раннього віку. Це гарний приклад співпраці органів влади, благодійних та громадських організацій. Ми будемо підтримувати такі практики, спрямовані на попередження соціального сирітства, і заохочувати діяльність громадських організацій у цій сфері», – підкреслила Наталія Королевська. Вона наголосила, що бачить потребу у відкритті в столиці 15-20 подібних закладів.

 

Міністр також відзначила, що необхідно й надалі активно застосовувати практику партнерства держави та громадських інституцій, спрямованих на вирішення гострих соціальних проблем. Зокрема – на попередження соціального сирітства. «Адже у нас спільна мета і разом ми зможемо зробити більше. Наше завдання – зробити так, щоб жодна дитина не втратила свою родину. Саме на це спрямована одна з соціальних ініціатив Президента, у рамках якої в Україні у кожному регіоні створюються центри матері і дитини», – сказала вона.

 

Наталія Королевська повідомила, що на сьогоднішній день центри матері і дитини створені у 17 регіонах, останній було відкрито 15 липня у Донецьку. «До кінця року буде відкрито ще у 5 областях, а у 2014 р. – в усіх регіонах будуть працювати такі установи», – запевнила вона. Також Міністр зауважила, що в Україні за офіційними даними скорочується кількість батьків, що відмовляються від дітей в акушерських стаціонарах. Зокрема, в 2012 році батьки відмовилися від 566 дітей, у 2011 – 599, у 2010 р. – 719, у 2009 р. – 865.

 

Довідково

Соціальна квартира для вагітних та матерів з дітьми раннього віку, які опинилися в складних життєвих обставинах (міні центр матері і дитини), в м. Києві – центр для тимчасового перебування вагітних дівчат і жінок з дітьми раннього віку, складні життєві обставини яких створюють реальну небезпеку відмови від новонароджених дітей, або позбавлення батьківських прав, який створено з метою профілактики раннього сирітства.

Соціальна квартира створена МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» у співпраці з представництвом міжнародної організації «Право на здоров’я» та Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux