Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська: В Україні вдалося зберегти соціальну стабільність не дивлячись на політичну ситуацію
Опубліковано 31 січня 2014 року о 12:52

Незважаючи на те, що в окремих регіонах блокується робота обласних адміністрацій, роботу соціальної сфери вдається тримати під контролем. У січні вдалося вчасно виплатити всі допомоги та пенсії. Зараз робиться все можливе, щоб і в лютому соціальна система працювала стабільно. Про це сказала в.о. Міністра соціальної політики Наталія Королевська під час інспекційного візиту в територіальний центр соціального обслуговування населення Солом'янського району м. Києва.

«Незважаючи на те, що в окремих регіонах блокується робота обласних адміністрацій, ми і там тримаємо ситуацію під контролем. Для допомоги цим регіонам Мінсоцполітики направило туди моніторингові групи», - сказала вона.

В.о. Міністра зазначила, що незалежно від політичної температури в суспільстві, основне завдання - зберегти соціальний мир і виконати соціальні зобов'язання держави. «Щоб і на Сході, і на Заході всі люди, які потребують допомоги та підтримки держави, отримали їх. Незважаючи на те, що всі міністри сьогодні працюють з приставкою «в.о.», я можу з упевненістю сказати - в соціальній сфері ніхто не опустив руки. Навпаки - всі, хто взяв на себе зобов'язання допомагати людям, працюють сьогодні з подвоєною енергією» , - підкреслила вона.

Наталія Королевська зазначила, що в окремих ситуаціях буває дуже складно, але всі працівники соціальної сфери розуміють, що в питанні допомоги найбільш знедоленим співгромадянам компромісів бути не може. Вона підкреслила, що січень місяць вже закритий по всіх виплатах. Всі 13,7 млн. пенсіонерів отримали кошти за графіком і в повному обсязі, всього в січні виплачено 21,2 млрд. грн. пенсій. Майже 4 млн. сімей отримали 3,4 млрд. грн. державної соціальної допомоги. Також перераховано понад 1,4 млрд. грн. коштів з фондів соціального страхування. Зараз робота Міністерства і органів соціального захисту на місцях сконцентрована на тому, щоб і в лютому система працювала стабільно.

Разом з тим вона виділила кілька пріоритетних тем для соціальної сфери на найближчий час. Зокрема, йдеться про своєчасність подачі заявок на фінансування допомог, а також надання в органи казначейства відповідних платіжних доручень. «Також вчасно повинні призначатися субсидії на послуги ЖКГ і фінансуватися пенсії. Зі свого боку, Міністерство щодня контролює цей процес» , - сказала вона.

Крім того, в контексті зимових холодів, за словами Наталії Королевської, робота більшості установ соціальної сфери повинна і далі вестися в посиленому, а іноді й цілодобовому режимі. «Ми не маємо права допустити, щоб хтось замерз, залишився без ліків або хліба тільки тому, що за вікном погана погода», - підкреслила вона.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux